Sponsor İçerik

İnternetten Günde 10 Dolar Nasıl Kazandım

Para Kazanma Fikirleri

Para Kazanma Fikirleri
Para Kazanma Fikirleri

Para kazanma fikirleri ile ilgili internette çok para kazanmak için ne yapmak lazımpara kazanmanın yolları ve evde para kazanmanın yolları gibi cümleler ile arama yaptığınız zaman bir çok içerik ile karşılaşabilirsiniz. Bu yazımda ise sizlere kısa açıklamaları ile aklınızda fikirler oluşturmak amacı ile para kazanma fikirleri sunacağım. Sunduğum yöntemlerin hemen hemen hepsini kendim denedim veya çevreme denettim. Bu nedenle hepsi kanıtlanmış yöntemlerdir. Elbette öncelikle size şunu söylemeliyim ki sunduğum fikirlerin öncelikli amacı para kazanma konusudur. Sizi zengin edeceğim hakkında bir söz vermiyorum. Elbette yöntemlerim arasında süreklilik sağlayıp şuan bile kazandığım seçeneklerde vardır. Bunları ayrıca başlığı altında belirteceğim. Şimdi başlıkları ile açıklamalara geçelim.

Para Kazanma Fikirleri: Eski Eşyalar

Hangimizin kıyıda köşede unuttuğumuz bir eşyası yoktur değil mi? İşte zaman zaman ufak bir araştırma ile bu eşyalarına gün yüzüne çıkarabilir ve nakit ihtiyacımızı karşılayabiliriz. Peki nasıl yapacağız der gibisiniz. Elbette anında nakite çevirmek için ikinci el eşya alım-satım yapan yerlere satabilirsiniz. Ancak bu şekilde yaptığınız bir iş size değerinden az kazandırır. Oysa direkt olarak ihtiyaç sahibine ulaşırsanız aradaki aracı masrafı sizin olacaktır. Bunun için sosyal medya araçlarından yardım alabiliriz. Bu konu hakkında bir çok facebook grubu mevcut.

Şöyle ifade etmek gerekirse neredeyse her üniversitenin veya semtin bir facebook ticari grubu var. Bu gruplara üye olup ilan verebilir ve elden satış yapabilirsiniz. Bunun dışında mobil uygulamalar ile ister kitap ister elbise her türlü eşyayı satmak mümkün. Birde tabi ki büyük satış sitelerinde de şansınız az olsa da deneyebilirsiniz. Büyük siteler ilanınızı ön plana çıkarmak için para ister ve sizde bu parayı vermek istemezsiniz. Bu nedenle şansınız az olur ama aranan bir ürün ise anında satılması da mümkündür.

Para Kazanma Fikirleri: El Sanatları

Özellikle ev kadınları bu yöntem ile ciddi kazanç sağlayabilirler. Bu konulara örnek olması amacı ile daha önce yazdığım Evde Oyuncak Yaparak Para Kazanma ve Evde Nikah Şekeri Yapmak gibi bu aralar oldukça popüler olan konuları incelemenizi öneririm. Elbette bu işler için bir el becerisi gerekli. Bu nedenle bir konu hakkında el işi tecrübeniz yoksa alım-satım için aracılık yaparak kazanabilirsiniz. Kısaca el emekleri ile ürünler üretip sosyal medya araçları ile tüm dünya pazarına sunmak mümkündür.

Para Kazanma Fikirleri: Hizmet Sunmak

Canlılar ilgilenmek yani çocuk, hayvan ve yaşlı bakımı size cazip geliyorsa çevrenizde bu tür hizmetler verebilirsiniz. Elbette bu tür işler için çevreden başlamak oldukça önemlidir. Ciddi şekilde maaşlar verildiğini söyleyebilirim. Birde işin part time yönü olduğunu bilin. Mesela bir iş yemeğine giden ailenin çocuklarına o gün bakarak 200-300 TL gibi bir kazanç sağlayabilirsiniz. Bununla beraber özel dersler sunabilir veya hayvanlarını gezmeye çıkarabilirsiniz.

Yukarıda önerdiklerim dışında online hizmetler sunarak para kazanmak mümkün.  Bir konu hakkında tecrübeniz var ise o konu hakkında danışmanlık yapabilirsiniz. Bunun içinde sosyal medya araçları veya Bionluk gibi platformlarda sunabilirsiniz. Ayrıca kendinize ait bir web sitesi veya blog kurabilirsiniz.

Para Kazanma Fikirleri: Araba Reklamları

Uzun süre yollarda iseniz aracınızın üzerine reklam alarak yakıt masrafına katkı sağlayabilirsiniz. Genelde reklam verecek firma sizde nereye gideceğinizi ve ne kadar km yol yapacağınızı sorar. Buna göre de bir fiyat çıkartır. Genel olarak şehir içinde aylık 800 TL ile 2000 TL arası kazanç sağlamanız mümkün. Hatta sadece bu konu üzerine kurulmuş firmalar bile mevcut. Siz gerekli bilgileri firmaya iletiyorsunuz firma sizi bilgi havuzuna kayıt ediyor. Sonrasında ise reklam vermek isteyen müşteriye bu havuzdan öneri yapılıyor ve sizinle çalışılması durumunda ücretinizi alıyorsunuz. Elbette direkt reklam veren ile iş yapma imkanınız varsa kazancınız daha fazla olacaktır.

Para Kazanma Fikirleri: Oda Kiralama

Evinizde bir sürü oda olabilir. Hatta sadece bir tane bile kullandığınız bir odanız var ise kazanmanız mümkün. Bu iş size önerim ise Airbnb uygulaması olacaktır. Uygulamaya üye olup evinizin görsellerini ve fiyatını girin. Sonrasında ise yerli veya yabancı misafirlerin gelmesini bekleyin. Hepsi bu kadar basit görülüyor değil mi? Ama unutmayın ki evinizde bir yabacı olacak ve bu konu hakkında çeşitli tedbirler almanız iyi olacaktır. Eğer bu konu aklınıza yatıyorsa detaylı olarak daha önce yazdığım Airbnb ile Para Kazanma Yöntemi başlıklı yazımı inceleyin derim.

Para Kazanma Fikirleri: Tamir Edin Satın

Son zamanlarda insanlarım alım gücü azaldı. Bunun yanında bazı eşyaların veya aletlerin yeni fiyatları oldukça uçuk. Bu durumda ise ikinci el ürünler daha fazla ilgi görmeye başladı. Eğer belli başlı tamir işlerinden anlıyorsanız bu tip ufak seçeneklerde ilginizi çekebilir. Yok ben büyük oynarım derseniz en iyi yol sorunlu arabaları alıp tamir edin veya ettirin. Sonrasında ise yüksek bir karla satabilirsiniz. Özellikle son indirimlerden sonra ikinci el piyasası iyice canlandı. Size önerim tamir konusunda bilginiz yoksa ise en azından malzeme fiyatlarını öğrenin ve bir tamirci ile anlaşın. Sonrasında ise bol kazançlar sizi bekliyor olabilir.

Fotoğrafçılık Yapabilirsiniz!

Elbette profesyonel olarak bu işten oldukça iyi para kazanmak mümkün. Ancak profesyonelliği zaten herkes biliyor. Asıl anlatmak isteğim benim gibi amatörlerin ne kadar kazanabileceğidir. Yazlık bir şehirde iseniz elinize bir fotoğraf makinesi alıp turistlerin resmini çekebilirsiniz. Bununla birlikte zevkinizi paraya dönüştürmekte mümkün. Mesela gezmeyi seven biri iseniz ve bolca fotoğraf çekiyorsanız stok fotoğrafçılığı ile para kazanmak mümkün. Bu konu ilginizi çektiyse daha önce yazdığım Stok Fotoğrafçılık Nedir? Nasıl Para Kazandırır? başlıklı yazımı incelemenizi öneririm.

E-Kitap Yazarak Para Kazanma

Günümüzde artık kitaplarda teknolojiden nasibini aldı. Binlerce kitabı mobil cihazınız ile yanınızda taşımanız mümkün. Bu durumu ise kazanca çevirmekte mümkün. Yapmanız gereken hayal gücünüzü veya tecrübelerinizi bilgisayar ortamına taşıyıp yazmak. Bu şekilde insanlara yeni bakış açıları kazandırabilir ve uzmanı olduğunuz konu hakkında bilgiler aktarabilirsiniz. Üstüne birde para kazanmak hiç fena olmaz değil mi? Bu yöntem bana en çok kazandıran yöntemdir. Genelde oluşturduğum e-kitapları Google Play Store veya kurduğum web siteleri üzerinden satıyorum. Bu konu sizin de ilginizi çektiyse ve bir profesyonel önerisi isterseniz buradaki önerimi inceleyin derim.

Online İşinizi Kurun

Online iş kurma fikri ilk bakışta size yüksek miktarda sermaye gerektiriyor gibi görülebilir. Ancak bu şekilde herkes kazanır. Yani sermayeniz var ise zaten bir danışmanızda var demektir. Benim bu başlıkta asıl anlatmak istediğim basit şekilde iş kurmaktır. Yapacağınız iş ile aylık 1000 TL ve 15000 TL arası kazanmak mümkün. En basit online iş kurma yöntemi kendinize ait bir blog veya site kurma aşaması ile başlar. Elbette bu site veya bog sizin dükkanınız gibi olacağını bilin. Bu nedenle güzel ve profesyonel görünmesi önemli. Ancak bir web sitesi kurmak oldukça masraflıdır.

Elbette 90 TL gibi bir ücrete bile size site kurabileceğini söyleyen firmalar var. Bunların sunduğu hizmetler kalıptır. Yani sizin kullandığınız temayı binlerce kişi kullanacak. Bu Google açısından başlamadan bitmek demektir. İşinizde özgün olmak için hem içerik bakımından hem görüntü bakımından özgün olmak önemli. Bu aşamada en iyi özgünlük durumunu Wordpress alt yapısı sunmakta. Kurulum, düzenleme ve kullanım açısından oldukça pratiktir. Size yıllık alan adı ve barınma alanı dışında bir masraf çıkarmaz. Sizde yıllık 150 TL 200 TL gibi bir fiyata bu siteye benzer bir site yapabilirsiniz.

Para Kazanma Fikirlerini Değerlendirme Adına Sonuç

Site kurma konusunda hiç para harcayamam derseniz size Google hizmeti olan Blogger hizmetini öneririm. Bu hizmet ile başlar ve sonrasında baktınız yapacağınız bir iş modeli ise Wordpress sistemine geçersiniz. Wordpress hakkında hiç bir bilginiz yoksa bile Wordpress Başlangıç Rehberi ile ücretsiz şekilde sitenizi kurabilirsiniz. Size gerekli olan tüm başlıklar uygulamalı şekilde bu sayfada sunuldu. Yani hiç bir bahaneniz yok. Elbette diğer bir yol ise tüm bunları sizin yerinize bende yapabilirim. Bunun için iletişime geçmeniz yeterli olacaktır. Hatta referanslarım ve hizmetlerim hakkında bilgi almak için fidandanismanlik.com sitesini de incelemenizi önerebilirim.

Sonuç olarak size ait olan site üzerinden sponsor içerik yayınlayabilir, reklam alabilir ve hatta affiliate marketing yani satış ortaklığı ile binlerce lira kazanabilirsiniz.  Satış ortaklığı konusu ilginizi çektiyse daha önce yazmış olduğum Affiliate Marketing Yani Satış Ortaklığı Nedir? başlıklı yazımını inceleyebilirsiniz. Bu yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Ayrıca TwitterFacebook ve Instagram gibi sosyal medya hesaplarımdan beni takip edebilirsin.

Hiç yorum yok

Yorumun Onaylansın İstiyorsan Bunlara DİKKAT ET!
*Yorumunu Ad ve Soyad kullanarak yap,
*Lütfen spam yorum yapma,
*İletişim için yorumlar kısmını kullanma,
*Yorumlarınız site veya blog adresi içermesin,
*Kullanıcıya yararsız olan yorumlar onaylanmaz,
*Yorumlara e-mail adresi bırakırken adresiniz(at)gmail com şeklinde bırakınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.
*İş birliği için SPONSORLUK sayfasına göz atabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.