Sponsor İçerik

İnternetten Günde 10 Dolar Nasıl Kazandım

Yorum Yaparak Para Kazanma

Yorum Yaparak Para Kazanma Yöntemleri
Yorum Yaparak Para Kazanma Yöntemleri

Yorum yaparak para kazanma yöntemi oldukça kolay ve kazançlı bir yöntemdir. İnternet üzerinden müşteri adaylarını yönlendiren araçlardan biridir. İşletmeniz veya ürünleriniz hakkında yapılan yorumlar oldukça önemlidir. Müşteri adayı yorumlara bakarak ürünü veya hizmeti almaktadır. Peki biz bu durumu kazanca çevirebilir miyiz? Bu yazımda genel olarak yorum yaparak para kazanma tekniğinden söz edeceğiz.

Yorum Yaparak Nasıl Para Kazanırım?

İnternette görülenlerin hepsi ne yazık ki doğru olmuyor. Birçok e-ticaret satıcısı doğru olmayan veya eksik bilgi girişi nedeniyle satış yapamıyor. Bu duruma ek olarak olumsuz yorumlar da eklenince sonuç kötü oluyor. Bu durumu iyileştirmek için olumlu yorumlara ihtiyaç duyuyorlar. Bu yorumlar sadece ürünler için değil aynı zamanda işletme yorumları da oluyor. Talep olunca da yorum yaparak para kazanma sektörü doğmuş oluyor. Biz de bu açığı değerlendirip para kazanıyoruz.

Yorum Yaparak Para Kazanmak İçin Neler Gerekir?

Yorum yapmanız karşılığın size para ödeyecek birçok işletme var. Yorumlarınızın kalitesine göre ödeme yapabilirler. Saçma sapan ve kullanıcıya değer katmayan yorumlar ne size ne de satıcıya kar sağlar. Öncelikle yorum yapmayı bilmek gerekir. Bunun için en iyi yol müşterinin yerine kendinizi koymaktır. İçten ve kullanıcıya yol gösteren yorumlar olmalıdır.

Bir ürün veya hizmet düşünün. Önceki alıcılar ürünün ne işe yaradığını, hangi soruna çözüm sunduğunu ve nasıl kullandığını anlatan yorum yazsın. Siz alıcı olarak ister istemez o yorumlardan etkilenirsiniz. Demek istediğim yorumlar insanların bilinç altına mesaj göndermelidir. "Bak bu kişi almış ve sonuçtan mutlu" mesajını alan kişi hemen siparişini verir.

Sürekli şekilde ürünler üzerine konuştum ancak firmalar içinde durum aynıdır. Google haritalar üzerinde firmaların yorum kısımları bulunuyor. Bu kısımda olumsuz puan alan firmalar kazanç kaybediyor. Bunun farkında olan işletmeler ise sizin gibi yorum hizmeti verenlerden yardım alıyor.

Yorum Yaparak Para Kazanmak İçin E-Mailler Alın

Yorum yaparken sizden e-mail istenir. Bu gerçek kişi olduğunuzu kanıtlamak için istenmekte. Bu nedenle birçok e-mail adresine ihtiyacınız olacaktır. Başlangıç olarak on adet email hesabı açmanızı öneririm. Özellikle gmail.com ile açarsanız Google ürünleri için kolaylık olur.

Yorum Yapacağım Müşterileri Nereden Bulacağım?

Yorum yaparak para kazanma sektörü sadece ülkemizde geçerli değil. Yurt dışında da bu şekilde talepler geliyor. Müşteri bulmak için freelance pazar yerlerini kullanacağız. Buna ek olarak kendi web sitenizi ve sosyal medya hesaplarınızı kullanabilirsiniz. Bir web siteniz yoksa kolaylıkla Wordpress Başlangıç Rehberi sayesinde kurabilirsiniz. Böylece daha çok kişiye ulaşabilirsiniz. Müşteri sayınız arttıkça yeni kişileri işe alabilirsiniz. Günde yüz yorum yapacaksanız bir veya iki kişiyle anlaşıp komisyon verebilirsiniz. Komisyonu ise yorum başı veya on yorumda belirli bir komisyon şeklinde verebilirsiniz. Pazar yerleri hakkında bilginiz yoksa En İyi Freelancer Siteleri başlıklı yazıma göz atabilirsiniz.

Yorum Yaparak Kazanma Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

  • Soru: Yorumlama yaparak ne kadar kazanabilirim? 
  • Cevap: Ne kadar profesyonel hizmet verirseniz kazancınız o kadar artar. Freelancer gibi yabancı sitelerden müşteri bulursanız kazancını dolar cinsinden olur. Google rehber bölümünde de iyi bir dereceniz olursa on yorum için ortalama yüz elli lira kazanabilirsiniz. Yeni başlayanlar için bu fiyat otuz ile elli lira arasındadır. 
  • Soru: Kazancımı nasıl alacağım? 
  • Cevap: Kazancınızı müşteriden direkt veya aracı siteler üzerinden alabilirsiniz. Kredi kartı ödemesi yapmak isteyenlere de olabilir. Bu durumda Shopier gibi hizmetlerden hesap açar ve ödeme linki gönderirsiniz. 
  • Soru: Ödemeyi ne zaman talep etmeliyim. 
  • Cevap: Hizmetiniz dijital olacaktır. Bunun anlamı yaptığınız işin iadesi olmaz. Varsa önceki referanslarınızı gösterin ve satıcı tamam derse iş için ödeme alın. En azından yarısını talep edin. Ben işlerimin çoğunda ödemenin yarısını iş öncesi alırım. Sorun yaşamamak için siz de bu şekilde çalışabilirsiniz. 
  • Soru: E-mail hesaplarım engellenir mi? 
  • Cevap: Hesaplarınız kolay kolay engellenmez. Özellikle siz yorumlamalarınızı düzgün yaparsanız sıkıntı yaşamazsınız. Hesabınızın bilgileri tam dolu olsun ki gerçek kişi olduğunuz kanıtlansın.

Yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınız üzerinden paylaşabilirsiniz. En güncel içeriklerim için Instagram, Facebook ve Twitter hesaplarımdan takip ediniz.

Hiç yorum yok

Yorumun Onaylansın İstiyorsan Bunlara DİKKAT ET!
*Yorumunu Ad ve Soyad kullanarak yap,
*Lütfen spam yorum yapma,
*İletişim için yorumlar kısmını kullanma,
*Yorumlarınız site veya blog adresi içermesin,
*Kullanıcıya yararsız olan yorumlar onaylanmaz,
*Yorumlara e-mail adresi bırakırken adresiniz(at)gmail com şeklinde bırakınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.
*İş birliği için SPONSORLUK sayfasına göz atabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.