Sponsor İçerik

İnternetten Günde 10 Dolar Nasıl Kazandım

Aliexpress'ten Para Kazanma Yöntemi

Aliexpress'ten Para Kazanma Yöntemi
Aliexpress'ten Para Kazanma Yöntemi

İnternet sayesinde artık dünyanın neresinden isterseniz alış-veriş yapma imkanınız var. Peki bu nimeti para kazanma aracına çevirmek mümkün mü? İş te bu güzel sorunun cevabınız vermek adına sizlere Aliexpress'ten para kazanma yöntemini anlatmak istedim. Böylece işinize engel olmadan hatta öğrenci bile olsanız nasıl para kazanabileceğini öğrenebileceksiniz. Konumuza giriş yapmadan önce Aliexpress nedir biraz bahsetmek isterim.

Aliexpress Çin merkezli bir alış-veriş sitesidir. Aslında Alibaba şirketler grubuna aittir. Bununla beraber Amazon ve Ebay'ın en büyük rakibidir. Hatta satıcılar gözünden baktığımız zaman Amazon ve Ebay'a nazaran 3 kata yakın daha fazla kazanç sağladığını söyleyebilirim. Yani Aliexpress'ten aldığınız bir ürünü üç katına fiyat koyarak satabiliyorsunuz. Elbette iş bu kadar kolay değil. Kısaca Aliexpress ülkemizde bulunan alış-veriş sitelerinin dünya çapında hizmet verenlerinden biri gibi diyebilirim. Üstelik Türkiye'de bile yaşasanız hem alış-veriş yapabiliyor hemde para kazanabiliyorsunuz. Öncelikle aliaexpress.com adresine tıklayın ve üyeliğinizi tamamlayın. Sitenin Türkçe dil desteği olmasına rağmen kesinlikle üyelik formunda Türkçe karakter kullanmayın. Şimdi asıl konumuza dönelim.

Aliexpress'ten Para Kazanma Yöntemleri

Aliexpress'ten para kazanma yöntemleri bana göre ikiye ayrılıyor. Daha doğrusu ben anlatacağım iki yöntem üzerinden kazanç sağlıyorum. Elbette siz biraz daha araştırıp kendinize ait farklı yollar geliştirebilirsiniz. Anlatacağım yöntemlerin temelinde Affiliate Marketing ve Dropshipping yöntemi vardır. Elbette bu konular hakkında bilginiz yoksa bir önceki cümlemde linklediğim kelimelerin üzerine tıklayarak detaylı bilgilere ulaşmanız iyi olacak. İşe başlamadan önce satış ortaklığı ve stoksuz e-ticaretin ne olduğunu bilmeniz iyi olacaktır.

Aliexpress'ten Satış Ortaklığı İle Para Kazanma

Daha önceki yazılarımda Affiliate Marketing Yani Satış Ortaklığı Nedir? başlığı ile satış ortaklığını detaylı şekilde anlatmıştım. Bu yöntem benim vazgeçemediğim pasif gelir yöntemlerimden biridir. İşin en güzel tarafı ise Aliexpress sitesi açık kaldığı sürece kazanmanız mümkün.

Basit şekilde ifade etmem gerekirse Aliexpress sitene yönlendiren size özel satış linkinizi sosyal medya hesaplarınızda, sitenizde veya bloğunuzda ve hatta arkadaşlarınıza gönderdiğiniz öneri e-maillerinde paylaşarak para kazanıyorsunuz. Yani işin püf noktası size özel satış linkinize tarfik sağlamaktan geçmektedir.

Daha öncesinde ise Aliexpress'in affiliate ağına üye olmanız gerekmektedir. Bu noktada ise sizlere iki şekilde bir yol çizebilirim. Öncelikle hedefiniz Türkiye dışı ise Aliexpress üzerinden satış ortaklığına yani affiliate sistemine üye olun. Diğer taraftan ben sadece Türkiye'yi hedef almak istiyorum derseniz ReklamAction sitesine üye olun derim. Bu siteye üye olursanız sadece Aliexpress için değil diğer büyük markalar içinde satış ortaklığı yapabilirsiniz. Eğer hedefiniz her ikisi ise ikisine de ayrı ayrı üye olabilirsiniz. Ben hem Aliexpress hemde ReklamAction sitelerine üyeyim. Size de öneririm. Daha sonrasında ise aldığınız linki ister paralı reklam ile isterseniz daha önce belirttiğim gibi sosyal medya, e-mail vb. yöntemler ile paylaşmak olacaktır.

Aliexpress'ten Dropshipping Yöntemi İle Para Kazanma

Diğer adı stoksuz e-ticaret olan Dropshipping yöntemi hakkında daha önce Dropshipping Nedir ve Nasıl Yapılır? başlıklı yazımda detaylı şekilde söz etmiştim. Bu yöntemi tercih ederseniz biraz harcama yapmanız gerekecektir. Harcama nedeni ise web sitesi kurma ve eklenti ama için olacaktır. Ancak hemen hayal kırıklığına uğradım diye düşünmeyin. Web sitesi kurma işlemini kendiniz de yapabilirsiniz. Bunun için Wordpress Başlangıç Rehberi işinizi görecektir. Hatta ben hazır isterim derseniz de fidandanismanlik.com sitesi üzerinden web sitenizi yaptırmanız mümkün. Bununla beraber dilerseniz Udemy üzerinden sertifikalı eğitimler alabilirsiniz.

Sitenizi kurmadan önce bir pazar araştırması ve hedef belirleme yapmanız iyi olacaktır. Bu konuda size önerim ise genel bir alış-veriş sitesi değilde özele indirgenmiş bir site kurmanızdır. Mesela sadece ev dekorasyon ürünleri veya sadece takı ürünleri gibi belirli bir ürün grubuna yönlenmeniz daha kazançlı olacaktır. Bununla beraber hobi grubu oldukça iyi kazanç sağlmanızı sağlayacaktır. Mesela hobi grubunda bir pipoyu 10 TL 'ye alıp çok rahat şekilde 50 TL gibi bir ücrete satabilirsiniz. Tabi ki burada verdiğim rakamlar dolar cinsinden olacaktır.

Sitenizi yukarıda verdiğim yollardan bir şekilde kurdunuz diyelim. Geriye ise ürün yükleme kısmı kalacak. Peki tek tek ürünleri alıp yükleme yapmanız mı gerekli? İşte bu noktada devreye hazır yazılımlara yani Wordpress için eklentiler girmektedir. Ne yazık ki vereceğim eklentinin benzeri bile ücretsiz şekilde sunulmuyor. Bu eklenti ile sitenize tek bir tıkla binlerce ürünü yükleyebilirsiniz. Aynı zamanda sipariş verildiği zaman satıcıya otomatik sipariş geçilmesi gibi bir çok yöntem içinde işinize yarayacaktır. Eklentinin ismi ise AliDropship eklentisidir. Tek sefer ödeme yaparak bu eklentiye sahip olabilirsiniz. Bunun yanında dilerseniz
AliDropship ekibi sizin yerine anahtar teslimi sitenizi kurabiliyor. Bu ayrı bir yol tabi ki.

Aliexpress'ten Para Kazanmanın Diğer Yolları

Yazımın başında sizlere Aliexpress'ten para kazanma yönteminin bana göre iki kısma ayrıldığını söylemiştim. Ancak zaman zaman denediğim ve oldukça kazandığım bu üçüncü yöntemi de sizinle paylaşmak istedim. Sürekli şekilde yapmadığım için pek üzerinde durmadım.

Yöntem oldukça basit. Şöyle ki aliexpress.com sitesine üye oluyorsunuz. Daha sonrasında ülkemizde çok aranan ve satılan ancak fiyat bakımından oldukça ucuz olan ürünleri belirliyorsunuz. Deneme için ürün siparişi veriyorsunuz. Eğer satıcıya göre 2-3 hafta gibi sürede ürün elinize ulaşıyor. Bu süre bazen bir ayı bulabiliyor. Daha sonrasında ise elinize ulaşan ürünü letgo, sahibinden vb. sitelerde satışa sunuyorsunuz. Ben bu yolla satışlarımı en %200 kar ile sattım ve satıyorum. Eğer tutulan ürünü ve satıcı bulursanız gayet iyi kazanç sağlayabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken ise toplu sipariş verirken gümrük tarafından takılmamasıdır. Bu nedenle satıcılar genelde hediye olarak gönderim yaparlar ve riski en aza indirirler. Eğer birden çok ürün alımı yaparsanız da ailenizdeki diğer kişiler adına yaparak riski en aza indirebilirsiniz.

Diğer yöntem ise bir ürün alır ve inleme videosu çekersiniz. Daha sonra bu videoyu YouTube kanalınızda yayınlar açıklama kısmına ise satış linkinizi paylaşırsınız. Daha sonrasında ise başarılı satışlardan kazancınızı alırsınız. Şimdiden bol kazançlar. Bu yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Ayrıca aklınıza takılan konular için iletişim kanallarımdan bana ulaşabilirsiniz. Bununla beraber güncel paylaşım ve kampanyalarımı takip etmek için  TwitterFacebook ve Instagram gibi sosyal medya hesaplarımdan beni takip edebilirsin.

Hiç yorum yok

Yorumun Onaylansın İstiyorsan Bunlara DİKKAT ET!
*Yorumunu Ad ve Soyad kullanarak yap,
*Lütfen spam yorum yapma,
*İletişim için yorumlar kısmını kullanma,
*Yorumlarınız site veya blog adresi içermesin,
*Kullanıcıya yararsız olan yorumlar onaylanmaz,
*Yorumlara e-mail adresi bırakırken adresiniz(at)gmail com şeklinde bırakınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.
*İş birliği için SPONSORLUK sayfasına göz atabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.