Sponsor İçerik

İnternetten Günde 10 Dolar Nasıl Kazandım

Uyurken Para Kazanma Yolları

Uyurken Para Kazanma Yolları
Uyurken Para Kazanma Yolları

Uyurken para kazanma yolları herkesin ilgisi çekebilecek bir konudur. Düşünseniz siz uyurken diğer taraftan sizin için otomatik çalışan biri varmış gibi para kazanmak ne güzel olurdu değil mi? Öncelikle bu yazımda size milli piyango veya bahis gibi yöntemleri anlatmayacağım. Size anlatacağım yöntemler içinde çalışmadan para kazanmak diye bir iş yok. Uyurken para kazanma yolları içinde başlangıçta çalışmanız gereklidir. Elbette bu noktada çalışmadan kasıt araştırma, hazırlama aşamalarıdır. Mesela gezerken fotoğraf çekerek para kazanmak gibi. Bu tam bir çalışma olmasa bile böyle keyifli zamanlarda da para kazanmanın mümkün olduğunu bilin.

Biz uyurken bir yandan da para kazandıran iş modellerine pasif gelir yöntemleri denilmektedir. Bu yazımda da sizlere genel olarak denediğim ve hala kazanmakta olduğum pasif gelir modellerini anlatacağım. Bu yöntemleri kullanarak birçok kişi geçimini sağladığı gibi özellikle öğrenciler ve ev hanımlar ek gelir amacı ile de yapmaktadır. Elbette bu işlere gereken özeni gösterirseniz emin olun siz de iyi paralar kazanabilirsiniz. Şimdi maddeler halinde sizlere önereceğim pasif gelir modellerine göz atalım.

Stok Fotoğrafçılık Yaparak Pasif Gelir Etmek

İnternet sitelerini ziyaret ettiğiniz zaman birçok görsel karşınıza çıkıyor. Bu görselleri site sahibinin tek tek çekmesi ve sunması elbette oldukça zor olacaktır. Bu durumda devreye görsel satan siteler giriyor. Aynı şekilde bu sitelerde görselleri elde etmek için kendileri çalışmıyor. Bunun yerine profesyonel veya amatör kişilerin çektiği görselleri satıyor. Karşılığında ise fotoğraf sahibine bir komisyon veya sabit ücret veriyorlar.

Sisteme yüklediğiniz bir görsel sitesine göre satışta olduğu sürece size kazanç sağlıyor. Ne kadar çok kişi satın alırsa siz de o kadar çok kazanç sağlıyorsunuz. Bu yöntem uyurken para kazanma yolları arasında en çok yapılanlar biridir. Eğer bu yöntem sayesinde siz de pasif gelir elde etmek isterseniz detayları anlattığım Stok Fotoğrafçılık Nedir? Nasıl Para Kazandırır? başlıklı yazımı inceleyebilirsiniz.

E-Kitaplar İle Uyurken Para Kazanma Yolları

Teknolojinin gelişmesi sayesinde e-kitap denilen dijital yayınlar ortaya çıktı. Bir kütüphaneyi cebinizde taşımanızı sağlayan bu teknoloji sizin için yeni bir kazanç kapısı olabilir. Aklınıza gelen bir konuda hazırlayacağınız e-kitapları internette satışa sunarak muhteşem kazançlar elde edebilirsiniz. Özellikle insanların sorunlarına çözüm olan e-kitaplar çok satılmaktadır. Elbette yabancı dil ile yazılan e-kitapların kazancı dolar cinsinden satarak daha fazla kazanç elde edebilirsiniz.

Kabaca anlatmak gerekirse uzman olduğunuz konu hakkında veya merak edip araştırdığını bir yöntemi e-kitaba çevirip internette satma yöntemidir. Hazırladığınız e-kitapları kendi kuracağınız web sitesi veya blog üzerinde satabilirsiniz. Bunun dışında Google Play Store, Amazon, D&R, İdefix vb. birçok web sitesi üzerinden de satışa sunabilirsiniz. E-kitap hazırlama yöntemi ile para kazanmak ilginizi çekiyorsa daha önce yazmış olduğum E-Kitap Yazarak Para Kazanmak başlıklı yazıma göz atabilirsiniz.

Mobil Uygulama Sunarak Para Kazanmak

Bir yazılımcı olmasanız bile kendi mobil uygulamalarınızı yapabileceğiniz birçok site veya firma mevcut. Size kolayca hemen yayına alınabilecek mobil uygulamaları sunmaktalar. Hatta bazı firmalar sizin adınıza açık kaynak oyunları veya uygulamaları hazırlayıp sizin hesabınız üzerinden satışa sunuyor.

Uyurken para kazanma yolları denildiğinde aklınıza ilk gelen mobil uygulamalar nasıl para kazandırıyor diye düşünebilirsiniz. Genel olarak Google AdMob denilen reklam yayıncılığı ile para kazanıldığı gibi uygulama içi satın alımlar üzerinden de kazanç sağlamak mümkündür. Örneğin bir oyunda ek can veya ekipman satışı ile kazanç sağlamak mümkündür. Günümüzde birçok oyun bu yöntemler üzerinden kazanç sağlamaktadır. Elbette indirim oranı milyonlara ulaşırsa uygulama içine özel reklamlar veya sponsorlar ile geliştirme yöntemi de var. En büyük kazanç ise milyon sayılarında kişilere ulaşıp uygulamayı satmaktır. Böylece yeni iş modellerine geçiş yapabilir veya kazancınızı katlayabilirsiniz. Google üzerinde uygulama satan kurumları aratarak bulabilirsiniz. Örnek olarak başlangıçta işinizi görecek bir site olan appinventor.mit.edu adresine göz atabilirsiniz.

Uyurken Para Kazanma Yolları Satış Ortaklığı

Satış ortaklığı diğer ifade ile affiliate marketing bir internet pazarlama modelidir. Bu yöntem sayesinde bir ürüne sahip olmanız gerekmez. Hatta ne satıcı ne müşteri ne de ürün sizi ilgilendirmez. Daha doğrusu satışı, takibi veya teslimatı gibi konuların sizinle ilgisi olmaz. Size düşen belirlediğiniz bir ürünün veya hizmetin tanıtımını yapıp satışını sağlamaktır. Sonuçta ise yüksek komisyonlar alırsınız.

Satış ortaklığı denildiği zaman akıllara ilk Clickbank gelir. Bu site uzun yıllardır satış ortaklığı sektöründe iş yapmakta ve kendisini kanıtlamıştır. Bu nedenle satış ortaklığı konusunda en kazançlı sitelerden biri olduğunu söyleyebilirim. Komisyon oranları da %50 ile %75 arasında değişmektedir. Ülkemizde de aynı kalitede olmasa bile bazı firmalar mevcut.

Bu yöntemin en iyi yanı ise satış linkiniz paylaştığınız yerde olduğu sürece kazanma ihtimalinizin olmasıdır. Mesela geçen sene paylaşmış olduğum bir link bana dün gece 50 dolar kazandırır. Bir diyet e-kitabının satış linki olan bu kazancı Clicbank üzerinden sağladım. Linkinizi ister siteniz üzerinde, ister sosyal medya hesaplarınız üzerinde isterseniz de hazırladığınız e-kitapların içeriğinde paylaşın sürekli kazanıyorsunuz. Siz de bu yöntem ile para kazanmak isterseniz hemen Affiliate Marketing Yani Satış Ortaklığı Nedir? başlıklı yazıma göz atabilirsiniz.

Özel Tasarım Ürünler Satabilirsiniz

Malumunuz e-ticaret günümüzün en çok kazandıran iş modellerinden biri. Peki sermayesiz siz de e-ticaret yapmaya ne dersiniz? Özel tasarım ürünler yaparak siz de kazanç sağlayabilirsiniz.

Kişiye özel ürünler hem kazanç olarak iyi bir gelir sağlamaktadır. Çünkü piyasa üzerinde olmayan bir ürünü tasarlayıp satışa sunuyorsunuz. Sizden başka biri bu ürünü sunmuyor. Bu durumda ise tek satıcı siz oluyorsunuz. Buna benzer ülkemizde de tişört tasarımı yaparak para kazanmak mümkün. İnternette bu konu ile alakalı birçok site mevcut. Kısa bir Google araması ile hepsine ulaşabilirsiniz. Yabancı sistemlerin geneli PayPal ile ödeme yaptığı için sisteme girerken kazancınızı nasıl alacağınızı iyi öğrenin. Bu konu hakkında daha önce yazmış olduğum Tişört Tasarlayıp Satmak başlıklı yazıma göz atabilirsiniz.

Blog Açarak Para Kazanma

Uyurken para kazanma yolları konusunda sanırım bana uygun olanı blog yazarlığı diyebilirim. Bu sitemde dahil birkaç site üzerinde içerikler sunuyorum. Bu içeriklerin genel amacı insanlara faydalı yöntemleri sunmak oluyor. Elbette bu yöntemleri sunarken gerekli araçları şuradan alabilirsiniz şeklinde öneride bulunuyorum. Bunun karşılığında ise o aracı temin edenler bana para kazandırıyor. Bu sadece satış ortaklığı üzerinden kazanç yöntemimdir. Bunun dışında sponsor içerikler, Google Adsense reklamları, e-kitaplar ve hizmet satışlarım da oluyor. Böylece günlük veya haftalık kısa süre ayırarak yayınladığım içeriklerim bana sürekli kazanç sağlıyor. Tüm bu kazançlar ben uyurken, gezerken veya yemek yerken bile sürekli şekilde olmaktadır. Siz de bu şekilde Wordpress Başlangıç Rehberi ile kendi sitenizi kurabilirsiniz. Bunun dışında kurulmasını talep edebilirsiniz. Mesela bu hizmeti bionluk üzerinden buradan alabilirsiniz.

Bu yazımda sizlere uyurken para kazanma yolları hakkında bilgiler sundum. İçeriğimi beğendiyseniz sevdiklerinizin de yararlanması için sosyal medya hesaplarınız üzerinden paylaşabilirsiniz. Bunun dışında güncel içeriklerim için siteme abone olabilir veya Instagram, Facebook veya Twitter hesaplarım üzerinden beni takip edebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Yorumun Onaylansın İstiyorsan Bunlara DİKKAT ET!
*Yorumunu Ad ve Soyad kullanarak yap,
*Lütfen spam yorum yapma,
*İletişim için yorumlar kısmını kullanma,
*Yorumlarınız site veya blog adresi içermesin,
*Kullanıcıya yararsız olan yorumlar onaylanmaz,
*Yorumlara e-mail adresi bırakırken adresiniz(at)gmail com şeklinde bırakınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.
*İş birliği için SPONSORLUK sayfasına göz atabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.