Sponsor İçerik

İnternetten Günde 10 Dolar Nasıl Kazandım

Freelance Nedir?

Freelance Nedir?
Freelance Nedir?

Günümüzün popüler il modellerinden biri freelance çalışma yöntemidir. Temel olarak belirtme gerekirse zamandan ve mekandan bağımsız çalışma yöntemi olarak açıklayabilirim. Yani dilediğiniz zaman dilediğiniz yerde çalışma şeklinde freelance denilmekte. Bir nevi serbest meslek modeli. Ülkemizde freelance çalışma sistemi tam olarak uygulanıyor diyemem. Uygulayan kişi sayısı oldukça sınırlıdır. Genelde kanı bir konuda uzman olmuş ve yıllarını vermiş emeklilik sonrası yaşayan kişilerin freelance iş yapabilir olması. Yani bizim insanımıza göre aylık düzenli şekilde bir kazanç olmalı ve zamanı gelince o hesapta onu görmeliler. Aksi durumda bir iş sahibi olduğunuza inanmazlar. Benim gözümde ise freelance sadece serbest çalışma modeli değil aynı zamanda kendi işinize sahip olmak demektir. Zaten öyle diyebilirsiniz ama büyük firmalarda yani maaşlı çalıştıran kurumlarda yavaş yavaş freelance modeline geçmekteler. Bu sayede masraflar azalırken verim artmaktadır. Bu yazımda sizlere freelance nedir ve ne gibi işler yapabilir gibi soruların cevaplarını vereceğim.

Freelance Yapılabilecek İşler

Bu başlık altında sizlere kendi işinize ait olarak yapabileceğiniz serbest çalışma imkanlarından söz edeceğim. Elbette kurumsal firmalarda da serbest çalışma var ancak iş sizin işiniz olmuyor. Peki sizde zamandan ve mekandan bağımsız şekilde kendi işinizi nasıl kurabilirsiniz? Biraz bu konu üzerinde durmak istiyorum.
Öncelikle serbest çalışma modelinin normal işten daha faza çalışmak olduğunu söyleyebilirim. Çünkü ne kadar iş olursa o kadar kazanç sağlayacaksınız. Bunun içinde biraz fazla çalışmanız gerekecek. En azından işin başında bu şart. Sonrasında zaten zamanla işler oturuyor. Üstelik pasif gelir modelleri ile desteklerseniz kazancınız sürekli ve artarak devam ediyor. Şimdi ne gibi işler yapabilirim derseniz şu şekilde maddeler halinde belirteyim.
Bir konu hakkında online danışmanlık, destek hizmeti vermek,Bu örnekleri çoğaltmak elbette mümkün. Zamandan ve mekandan bağımsız çalışma konusunda ise benim tercihim online işlerdir.

Serbest Çalışma Yönteminde Başarılı Olmanın Sırları

Başarılı bir iş modeli olmak için öncelikle hedef kitlenizi iyi tanımanız ve tanımlamanız gereklidir. Genede "hedef kitleniz nedir?" denildiğinde ilgili kişiler diye bırakırlar. Oysa gerçekte olması gereken müşteri kitlenizi hem psikolojik hemde fiziksel anlamda yani ihtiyaçları konusunda iyi tanımaktır. Bu nedenle siz hedef kitlenizi tanımlarken kendinizi müşteriniz yerine koyun ve na göre hizmet sunun.
Diğer önemli konu ise verdiğiniz hizmeti ve sunduğunuz ürünlerin yanında pasif gelir modellerini de ekleyin. Mesela bu konuda en iyi örnek E-Kitap Kazançları Rehberi gösterilebilir. Buna benzer sunacağınız pasif gelirler kazancınızın artmasını sağlar. Bu arada sizde kendi e-kitabınızı oluşturmak isterseniz buradan bilgi alabilirsiniz.
Bir diğer önemli konu ise teknolojiyi iyi kullanın. Sosyal medya dışında kendinize ait bir web siteniz kesinlikle olmalı. Dilerseniz Wordpress Başlangıç Rehberi ile kendi sitenizi kurabilirsiniz. Bunun dışında sertifikalı online udemy.com eğitimlerinden faydalanabilirsiniz.
Son olarak bir danışman olarak asla kendinizi üstün görmeyin. Tamam bir farkınız olacak ancak bu fark karşı tarafı küçümseme hissi vermemelidir. Bu nedenle gerek hizmet sunumunda gerekse iletişim konusunda her zaman uygun bir tavır takınılması size ekstra kazanç ve saygınlık sağlar. Bu yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Ayrıca TwitterFacebook ve Instagram gibi sosyal medya hesaplarımdan beni takip edebilirsin.

Hiç yorum yok

Yorumun Onaylansın İstiyorsan Bunlara DİKKAT ET!
*Yorumunu Ad ve Soyad kullanarak yap,
*Lütfen spam yorum yapma,
*İletişim için yorumlar kısmını kullanma,
*Yorumlarınız site veya blog adresi içermesin,
*Kullanıcıya yararsız olan yorumlar onaylanmaz,
*Yorumlara e-mail adresi bırakırken adresiniz(at)gmail com şeklinde bırakınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.
*İş birliği için SPONSORLUK sayfasına göz atabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.