Sponsor İçerik

İnternetten Günde 10 Dolar Nasıl Kazandım

Clubhouse Nedir Ne İşe Yarar? I Nasıl Para Kazandırır?

Clubhouse Nedir Ne İşe Yarar? I Nasıl Para Kazandırır?
Clubhouse Nedir Ne İşe Yarar? I Nasıl Para Kazandırır?

Clubhouse nedir sorusunu son günlerde sıkça duyuyoruz. Özellikle pandeminin patlaması nedeni ile çoğu insan artık evden çıkamaz duruma geldi. Bu durumda ise internet kullanımı oldukça artışa geçti. Bu nedenle çoğu firma daha az kota tüketen sayfa güncellemeleri bile yaptı. Bunların başında Facebook platformunu gösterebiliriz. Yapılan değişikliklerle birlikte sadeleştirildi ve kullanıcı dostu olmayı hedeflediğini söyleyebilirim. Başarılı oldu veya olmadı tartışılır ancak bu durumun çoğu firma için örnek olduğunu söyleyebiliriz.

Kriz zamanlarında yeni fırsatların ortaya çıktığını çoğu girişimci söylemiştir. Bu durumu gören firmalardan biri de Alpha Exploration Co. oldu. Pandemi zamanını fırsata çevirmeyi hedefleyen firma Clubhouse adından bir uygulama ile sosyla medya dünyasına 2020 yılının Nisan ayında sosyal medya dünyasına giriş yaptı. Peki diğer sosyal medya platformalarından farkı neydi? Acaba bu uygulamanın geleceği var mı? Merak edilen temel bazı soruların cevaplarını vereceğim.

Clubhouse Nedir?

Şimdilik sadece IOS kullanıcıları için uygun diyebiliriz. Android uygulaması muhtemelen yakın zamanda ortaya çıkacaktır. Öncelikle App Store üzerinden Clubhouse uygulamasını indiriyorusunuz. Elbette bu aşamaları yapmadan önce aktif bir kullanıcıdan davet kodu almanız gereklidir. Google üzerinden "Clubhouse davet kodu" şeklinde arama yaparak aktif kodlara ulaşabilirsiniz. İlk giriş için iki kişiyi davet etmenize izin veren uygulama aktiflik durumunuza göre bu sayıyı arttırmakta. Yani kontrollü ilerlemeye çalıştıklarını söyleyebiliriz.

Üye olduktan sonra ise Clubhouse davetiye nasıl yollanır diye merak ediyor olabilirsiniz. Bu durumda yapmanız gereken uygulamaya giriş yapmaktır. Daha sonrasında üst kısımda mektup sembolü görülecektir. Bu kısma tıklayın ve dilediğiniz iki arkadaşınıza davet gönderin. Elbette tüm bu aşamalar size yorucu gelecektir. Yazının başında da belirttiğim gibi bunun amacı sanırım kontrollü ve ilgili kitlelere ulaşmak. Çoğu odaların geyik muhabbeti olsa bile zaman zaman kaliteli odalarla karşılaşmanız mümkündür.

Clubhouse Ne Kadar Güvenli?

Clubhouse nedir kısmına cevap verdik. Peki Clubhouse ne kadar güvenli? Öncelikle internet ortamında %100 güvenli bir sistem yoktur. Bunu zaten aktif şekilde internet dünyasında olan herkes bilmelidir. Hatta yakın zamanda Facebook bile sanal korsanların saldırısından nasibini aldı. WikiLeaks olaylarını da önceden duyduk. Kısaca güvenli devlet sırları bile çalınabiliyorsa bir uygulama ne kadar güven verebilir tartışılabilir bir konudur.

Merak edilen soru ise acaba Clubhouse sesleri kayıt altına alıyor mu? Bu konuda seslerin kayıt edilmediği belirtilmiş. Ancak sohbet ortamındakilerin sesi dışarı çıkarıp çıkarmayacağı konusunda ise uygulamanın yapabileceği bir şey yok. Bu açıdan bir çekinceniz varsa uygulamayı baştan kullanmamanız iyi olacaktır. Sonuç olarak uygulama güvenli fakat bu güvenliğin sağlanması sadece uygulamaya değil tüm kullancıların dikkatli olmasına bağlı diyebiliriz.

Clubhouse Nedir? Genel Özellikleri Nelerdir?

Clubhouse uygulamasının genel özelliklerin biri davetiye kodu ile profil açılabilmesidir. Bunun dışında teknik özellikleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Kişi Arama Özelliği: Takip etmek istediğiniz kişiyi uygulamanın "arama" kısmı sayesinde kolayca bulabiliyorsunuz.
  • Özel Sohbet Odası Açmabilme: Bu özellik sayesinde siz ve istediğiniz kişiyi içeren sohbet odaları açabiliyorsunuz. Elbette seçtiğiniz kişinin arkadaş listenizde olması gerekmektedir.
  • Twitter ve Instagram'a Bağlanabilme: Aktif olarak kullandığınız hesaplarınızı Clubhouse uygulaması ile bağlayabilirsiniz. Bu durumda takipçileriniz hesaplarınıza tek bir tıklama ile ulaşır.
  • Sesli Sohbet Özelliği: En can alıcı özellik bu olsa gerek. Bir sohbet odasında olduğunuzu düşünün. Konuşmacıyı dinliyorsun ama bir soru aklınıza takıldığında soramıyorsun! Bu durumda ise sorma şansınız yoksa ne olacak? Clubhouse uygulaması size sohbetlere katılma özelliğini sunmakta. Yani aklınıza takılan soruyu hemen konuşmacıya sorabilirsiniz. Özellikle eğitim veya sektörel sohbetler için güzel bir özellik olduğunu söyleyebiliriz.

Clubhouse İle Nasıl Para Kazanılır?

Sosyal medya platformları üzerinden affiliate marketing veya içerik pazarlaması şeklinde kazanç sağlandığını daha önce duymuşsunuzdur. Bu tarz yöntemler ile Clubhouse üzerinden para kazanmanın mümkündür. İlk zamanlar yani uygulama yayına alındığında size kazanç imkanı sunulmuyordu. Ancak zamanla konusunda uzman kişiler veya içerik hazırlyacılar uygulamayı aktif şekilde kullanmayı bıraktılar. Çünkü bir Instagram kadar kazanç elde edemiyordunuz. Şimdi ise giden kullanıcıları geri getirmek amacı ile Clubhouse para kazanma özelliğini aktif etti. Şimdilik deneme sürecinde olduğu için bazı kişiler için açıldığını söyleyebiliriz. Yakın zamanda da tüm kullanıcılara açılacaktır.

İşleyiş olarak bir nevi bağış sistemi siyebiliriz. Aktif bir içerik oluşturucuysanız profiliniz üzerinde "Para Gönder" kısmı talebiniz ile aktif olacaktır. Ödeme alt yapısı olarak Stripe kullanılmaktadır. En güzel yanı ise gönderilen paranın %100'ü içerik oluşturuya iletilmektedir. Elbette ilerleyen zamanlarda ayrıca bir kesim olur mu hep birlikte göreceğiz. Bununla beraber para gönderen kişiden gönderdiği miktar dışında ödeme ücreti alınmaktadır. Bu durumda ise bağış yapan kişi ödeyeceği miktarı düşürecektir. Kısaca kitleniz isterse size para gönderebilecek ve sizi maddi olarak destekleyecektir. Ödeme almak için Stripe hesabınızın olması gerekli. Keşke Payoneer olsaydı ama seçim uygulamanın tabi ki. Çünkü Payoneer sistemi ücret politikası bakımından daha iyidir.

Bu yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınız üzerinden kitleniz ile paylaşabilirsiniz. Bunun dışında güncel içeriklerimden haberdar olmak isterseniz Google News platformundan beni takip edebilirsiniz. Ayrıca Instagram, Facebook ve Twitter hesaplarımdan listeme eklenebilirsiniz. Dilerseniz bloğumda misafir yazar da olabilirsiniz. Bunun için iletişim kısmından yazınızı iletmeniz yeterlidir.

Hiç yorum yok

Yorumun Onaylansın İstiyorsan Bunlara DİKKAT ET!
*Yorumunu Ad ve Soyad kullanarak yap,
*Lütfen spam yorum yapma,
*İletişim için yorumlar kısmını kullanma,
*Yorumlarınız site veya blog adresi içermesin,
*Kullanıcıya yararsız olan yorumlar onaylanmaz,
*Yorumlara e-mail adresi bırakırken adresiniz(at)gmail com şeklinde bırakınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.
*İş birliği için SPONSORLUK sayfasına göz atabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.