Sponsor İçerik

İnternetten Günde 10 Dolar Nasıl Kazandım

Yapay Zeka İle Para Kazanma Yöntemi

Yapay Zeka İle Para Kazanma Yöntemi
Yapay Zeka İle Para Kazanma Yöntemi

Yapay zeka ile para kazanma yöntemi için gündem olan ChatGPT kullanacağız. Benzer birçok uygulama bulabilirsiniz. ChatGPT ise bunlar arasında en iyi ve ücretsiz olanıdır. Para kazanma konusundan önce ChatGPT nedir kısaca inceleyelim.

ChatGPT Nedir?

ChatGPT, OpenAI tarafından eğitilmiş büyük bir dil modelidir. Model bir chat botu şeklinde tasarlanmıştır. Biz ise bu modeli para kazanma aracı olarak kullanacağız. ChatGPT, GPT (Generative Pre-trained Transformer) adlı dil modelinin bir versiyonudur. Chat robotu milyarlarca metin kaynağından öğrenmiş bilgilerle cevap sunmasıdır. Bu, ChatGPT'nin çok yönlü ve doğal dil işleme görevlerinde oldukça başarılı olduğu anlamına gelir. Örneğin, yazılı söyleşi, metin özetleme veya metin tamamlama gibi görevleri gerçekleştirebilir. Bu model, dil işleme alanında araştırmacılar ve geliştiriciler için önemli bir araçtır.

ChatGPT ile neler yapılabilir?

Yapay zeka ile para kazanma yöntemi konusunda size şimdilik önerim ChatGPT programıdır. Benzer şekilde video içerik üreten programlar var. Bunların hepsi ücretli şekilde hizmet veriyor. Ücretsiz şekilde para kazandıktan sonra bu sistemleri de deneyebilirsiniz. Peki ChatGPT ile neler yapabiliriz bir bakalım.

Söyleyişi Tarzı İçerik Oluşturabilirsiniz!

ChatGPT, doğal dil işleme becerileri sayesinde, yazılı söyleşi için kullanılabilir. Böyle bir içerik hazırlamak için sorularınızı anlaşılır ve açık şekilde sormanız yeterlidir. Yazılım size mantıklı şekilde cevaplar oluşturacaktır.

Yazılarınızı Farklı Dilde Yazdırabilirsiniz!

Türkçe şekilde hazırlamış olduğunuz metni tırnak içinde diyolog kısmına ekleyin. Yanına da hangi dilde istiyorsanız çevrilmesini isteyin. Hepsi bu kadar kolaydır.

Makale Konusu Oluşturmak İçin Kullanın!

Blog içeriği yazmak için hangi başlıkları kullanmanız gerekli bilmiyorsanız ChatGpt size yardımcı olacaktır. İçeriğin konusunu söyleyip size başlık önerisinde bulunmasını istemeniz yeterli olacaktır.

Akademik Araştırma Makalesi Yazdırabilirsiniz!

Uzun süren araştırma konuları için kısa sürede içerikler hazırlatmak için kullanabilirsiniz. Güncellik konusu ise bildiğim kadarıyla 2021 yılına kadar. Bundan sonraki gelişmeler şimdilik yok. Akademik konunuza göre bu noktaya dikkat ederek içerik oluşturabilirsiniz.

Kod Yazdırabilirsiniz!

Kod yazdırabilirsiniz ancak büyük bir beklentiniz olmasın. "Bana bir uygulama kodu yaz..." diyerek cevap alacağınızı düşünmeyin. Daha çok basit şekilde ifade ederek etkili sonuçlar alabilirsiniz. Blogger sitenizin olduğunu kabul edelim. "Blogger alt yapısı için görselli ve yazılı son yazılar eklentisi kodu yazabilir misin?" demeniz yeterlidir. Sorunuza göre yazamam dese bile size örnek bir kod sunacaktır.

Yapay Zeka İle Para Kazanma Yöntemi Nedir?

Yöntem oldukça kolaydır. Yapay zeka ile para kazanma yöntemi için freelance siteleri kullanacağız. İngilizce bilmiyorsanız sorun değil. Translate ile bu sorunu çözebilirsiniz. Dolar kazanmak benim önerim. Siz yerli freelance siteleri ile ilgileniyorsanız sorun olmaz. Kişisel düşüncem ise aynı işe dolar almak varken neden daha az alayım diyerek yabancı kaynakları tercih ederim. Yazımın konusu size temel olarak yaptığım yöntemi anlatmaktır. Size tek tek çalıştığım sistemleri sıralamayacağım. Bu yazıyı gereksiz yere uzatmak olur.

Upwork adından freelance platformu var. Ben buradaki ilanlara teklifler atarak kazanıyorum. İş arama kısmına "içerik yazma, makale yazma, metin yazarı vb." şeklinde arama yaparak sonuçları listeliyorum. Karşıma çıkan ilanda ödeme yapılmış mı güvelinir mi diye inceleme yapıyorum. İlanı verenin platformda yaptığı harcama da bu alanda görülüyor. İşime gelen ilanların ihtiyacını karşılıyor ve teklif atıyorum.

Hangi İlanları Hedefliyorum?

Damlaya damlaya göl olur anlayışı ile orta ücretli ve zaman almayan işleri hedefliyorum. Bunlar ise içerik hazırlama işleri oluyor. İlan veren konuyu ve isteklerini ilanda belirtiyor. Ben de o istekler doğrultusunda ChatGPT üzerinde içerikleri istenen dilde yazıyorum. Ekstra olarak yanına ilan veren istemediği halde canva.com üzerinde de görsel ekliyorum. En düşük on dolar en yüksek iki yüz elli olacak şekilde ilanlara teklifler atıyorum. Haftalık on veya on beş teklif atıyorum. Harcadığım zaman toplamda üç saati geçmiyor. Teklif sayısına göre ortalama yarı yarıya teklifler kabul ediliyor.

Yapay Zeka İle Para Kazanma Yöntemi Konusunda Bilinmesi Gerekenler

Para kazanmak için yapay zekayı kullanmak size tembellik gibi gelebilir. Yazıyı yazdır ve müşteriye gönder şeklinde çalışırsanız kısa sürede işleriniz patlar. Peki nasıl süreklilik sağlayabilirsiniz? Tabi ki az ve öz tekliflerle kalıcılık sağlanabilir. Yazıyı yazdırdınız ve göndermeden önce mutlaka alt başlıktaki maddelere dikkat edin.

Teklif Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Yazı yazmanın amacına göre hangi dille yazılması gerektiğini ChatGPT sistemine belirtin, 
  • İçerik hazır olunca hemingway.com aracında kontrol edin, 
  • Hemingway.com üzerinden sağ kısımda Grade yazan yerin en fazla üç olmasını sağlayın,
  • Görselleri gönderirken içeriğe özel tasarlayın,
  • Gönderdiğiniz görsellerin lisans konusuna dikkat edin,
  • Başlangıç olarak tek seferlik işleri hedefleyin.

Bu noktalara dikkat ederseniz sizin için daha yararlı olacaktır.

Yapay Zeka İle Para Kazanma Yöntemi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Soru 1) İngilizce bilmeden yabacılara hizmet sunabilir miyim? 

Cevap 1) Yabancı dil bilmek size daha fazla kazanç sağlar. Bilmiyorsanız translate gibi çeviri araçlarını kullanarak hizmet verebilirsiniz. 

Soru 2) Neden yabancı platformları kullanmalıyım? 

Cevap 2) Yabancı platformlar döviz şeklinde ödeme yapar. Aynı işe ülkemizde TL cinsinden ödeme alamazsınız. 300 kelimelik içerik için on dolar verirler ancak ülkemizde ise on lira alamayabilirsiniz. 

Soru 3) Kazandığım paramı nasıl alacağım? 

Cevap 3) Havale veya ödeme araçları üzerinden alacaksınız. Kişisel önerim Payoneer ile almanızdır. Havale ile döviz hesabınıza alabilirsiniz. Bu durumda yüksek bir işlem ücreti ödersiniz. Yakın zamanda yapılan güncellemeler ile kesinlikle hesaba havaleyi önermem. Son ödeme aldığımda altmış dolar için kırk dolara yakın kesinti yapıldı. Bankayı aradım ve daha önce beş on dolar kesintinin neden bu şekilde olduğunu sordum. Yapılan güncellemeler nedeni ile ulusal kesintilermiş. Kullandığım üç banka benzer cevap verdi. Dilerseniz siz de araştırabilirsiniz. 

Soru 4) Daha fazla kazanç için ne yapmalıyım? 

Cevap 4) Teklif sayınızı arttırmak en basit yoldur. Bunun yanında e-kitap yazabilirsiniz. Hatta ChatGPT'ye yazdırabilirsiniz. Kendinize ait bir blog açın ve haftada üç veya dört adet içerik yazın. İçerikler özgün ve değer katacak şekilde olsun. Blogger veya Medium sistemini kullanabilirsiniz. Sisteminize e-kitap kazançları gibi pasif kazançları eklerseniz süreklilik sağlayabilirsiniz. Konu hakkında daha önce yazdığım "E-kitap Yazarak Para Kazanma" başlıklı makaleme göz atınız. Şimdiden bol kazançlar.

Yazımı beğendiyseniz sosyal platformlar üzerinde paylaşabilirsiniz. Güncel paylaşımlarım için Instagram, Facebook veya Twitter hesaplarımı takip edebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Yorumun Onaylansın İstiyorsan Bunlara DİKKAT ET!
*Yorumunu Ad ve Soyad kullanarak yap,
*Lütfen spam yorum yapma,
*İletişim için yorumlar kısmını kullanma,
*Yorumlarınız site veya blog adresi içermesin,
*Kullanıcıya yararsız olan yorumlar onaylanmaz,
*Yorumlara e-mail adresi bırakırken adresiniz(at)gmail com şeklinde bırakınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.
*İş birliği için SPONSORLUK sayfasına göz atabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.