Sponsor İçerik

İnternetten Günde 10 Dolar Nasıl Kazandım

Para Kazandıran Hobi Çeşitleri

Para Kazandıran Hobi Çeşitleri
Para Kazandıran Hobi Çeşitleri

İnsan sevdiği işi yaparsa aldığı paradan yani alın terinden daha fazla bir zevk almakta. Yani mutlu bir iş hayatı olmaktadır. Özellikle yaptığınız veya yapacağınız iş sizin hobiniz ise ayrı bir zevke ve kazanca dönüşebiliyor. Çünkü o işte kendinizden bir parça katabiliyor yani kişiselleştirebiliyorsunuz. Bu durum ise müşterilerin ayrı hoşuna gidebiliyor. Bununla beraber az bilinen özellikler de size oldukça iyi para kazandırabiliyor. Bu kapsamda düşünerek size bu yazımda para kazandıran hobi çeşitleri hakkında bilgi vermek istedim. Vereceğim hobi çeşitlerinden bazılarını kendim de deneyimledim. Hatta bir çoğunu çevremde hala yapan ve kendi hobisini işine dönüştüren arkadaşlarım da var. Eminim bu yazım sizlere bir ışık tutacak ve belki de yıllarca ertelediğiniz hobinizi işinize dönüştürebileceksiniz. Maddeler halinde sadece çok para kazandıran hobi çeşitlerini inceleyelim.

Para Kazandıran Hobi, Fotoğrafçılık

Öncelikle amaç sadece para kazanmak ise elbette düğü fotoğrafçılığı ilk düşünceniz olabilir. Ancak burada söz edeceğim yöntem daha çok kişisel fotoğrafçılık gibi düşünülebilir. Bu konuda ilk yapmanız gereken bir eğitim olmalıdır. Tamam fotoğrafçılık sizin için hobi olabilir ama bu hobinizi para kazandıran hobi modeline döndürmek için eğitim şart. Bu konuda elbette birçok kurs bulabilirsiniz. İlk etapta size pahalı geleceğine emini. Bu nedenle size önerim Udemy kursları olacaktır. Bu kurslar hem online hem de sertifikalıdır. Ayrıca geri ödeme garantisi olup, ömür boyu kullanımınıza açıktır. Bu nedenle ilk eğitim için bence mükemmel bir platform.

Bunun dışında sosyal medya üzerinden kendinize özel müşteriler bulabilirsiniz. Evinde veya özel alanında sizden çekim yapmanızı isteyen kişiler olacaktır. Bu tür işler size günde bin ile 3 bin TL arası kazanç sağlayacaktır. Ayrıca dışarıda kendi çektiğiniz fotoğrafları stok foto sitelerine yükleyerek ek gelir ve reklam yapabilirsiniz. Bu konu ilginizi çekiyorsa daha önce yazmış olduğum Stok Fotoğrafçılık Nedir? Nasıl Para Kazandırır? başlıklı yazımı inceleyebilirsiniz.

Para Kazandıran Hobi,Golf Eğitmenliği

Ülkemizi düşündüğümüz zaman biz oynamıyoruz diye düşünebilirsiniz. Gerçekte ise ülkemizde de önem verilen bir spor olduğunu söyleyebilirim. Genel olarak elit kısım dediğimiz zenginlerin anlamasalar bile oynamaya çalıştığı sosyete sporu diyebiliriz. Bu tabiri sevmiyorum ama ne yazık ki golf maliyeti açısından sadece zenginlere hitap eden bir spor. Ülkemizde en düşük çalışan ücreti 2 bin küsür olduğunu düşünürsek bu spor için en az 8 bin TL'ye ihtiyacımız olacaktır. Durum böyle olunca özellikle BESYO öğrencileri bu spora yönlenmek istiyorlar. Sizin de bu tarz bir eğiliminiz var ise ilk başlarda biraz kendinize yatırım yaparak eğitim almanız önemli. Sonrasında ise aylık 5 özel ders alsanız oldukça iyi bir kazanç sağlamış olacaksınız.

Para Kazandıran Hobiler, YouTuber Olmak

Özellikle son yıllarda teknolojinin gelişmesi ile herkes YouTuber olmak istemeye başladı. Gençler arasından oldukça popüler olan bu sektör zamanla büyüdü ve büyüdükçe işleri zorlaştırdı. Yararlı yararsız birçok kanal olunca adeta bir çöplük gibi oldu diyebiliriz. Bu durumda ise Google şartlarını biraz daha ağırlaştırdı ve sadece bu işe ciddiyet verenler ile çalışmaya devam etti. Özellikle insanların ilgisini çekebilen videoları yapabilirim diyorsanız ve belirli bir konuda insanlara bilgiler aktarmayı seviyorsanız bu iş tam sizlik diyebilirim. Böylece sadece hobi sahibi değil aynı zamanda para kazandıran hobi sahibi olabilirsiniz. Yine bu para kazandıran hobi çeşidi için eğitim almak önemli. Bunun için size Udemy.com eğitim platformunu tavsiye ederim.

Resim Gibi El Sanatlarından Para Kazanma

Özellikle karakalem resim yapma yöntemi ile oldukça güzel paralar kazanılabilir. Hatta kendisine sadece bu konu üzerine dükkan açan kişiler bile var. Özel günlerini karakalem çalışması ile ölümsüzleştirmek isteyen kişiler bir fotoğraf vererek size karakalem şeklinde bir resim yapmanızı isteyebilir. Bu oldukça kazançlı bir hobidir. Bununla beraber diğer resim çeşitleri ile çalışabilir ve Instagram gibi platformlar üzerinden satış yapabilirsiniz. Bu konu hakkında size daha önce yazmış olduğum Instagram'da Satış Yapmanın Püf Noktaları başlıklı yazımı önerebilirim.

E-Kitap Yazarlığı Yaparak Para Kazanma

Yazmak benimde hoşuma giden hobilerden biridir. Bazı insanlar ise bu güzel hobiyi çok para kazandıran hobi haline getirmeyi başarmış. Yazdıklarını bir e-kitap haline getirip gerek sosyal medya üzerinden gerekse play store gibi diğer platformlar üzerinden satmaktalar. Mesela bu konuda sitemde E-Kitap Arşivi sayfası mevcut. Yazdığım veya diğer arkadaşların yazdığı e-kitaplar bu sayfa üzerinden sunuluyor. Elbette burası kısıtlı bir sunum alanı. Bununla beraber birçok e-kitap Google Play Store üzerinde de satılmaktadır. Hatta yakın zamanda muhteşem bir rehber olacak kendi siteme ait olacak e-kitabı'da play store üzerinden satışa sunacağım. Ben yapabilir miyim?, Nereden başlamalıyım? gibi sorular sizinde aklınızda dolanıyor ise işte size daha önce yazmış olduğum E-Kitap Yazarak Para Kazanmak başlıklı yazımı incelemenizi öneriyorum.

Yemek Tarifleri İle Para Kazanmak

Para kazandıran hobi çeşitleri denildiğinde ilk akla gelen yemek tarifleri ile para kazanma yöntemidir. Bu iş özellikle video ile blog eşliğinde giderse ortaya muhteşem kazançlar sağlayan işler çıkabiliyor. Blog kurma konusunda bilgim yok diyebilirsiniz ama internet sayesinde bunu demeye hakkınızın olduğunu sanmıyorum. Çünkü Wordpress Başlangıç Rehberi sayfası sayesinden sitenizi kolayca kendiniz kurabilirsiniz. Video içinde YouTube hesabı açmanız ve Udemy.com üzerinden ücretsiz eğitimler almanız fazlasıyla işinizi görecektir.

Bu şekilde örnek site var mı derseniz size TarifAlPisir.com, Yemek.com ve NefisYemekTarifleri.com gibi sitelere göz atın derim.

Para Kazandıran Hobi, Sokak Müzisyenliği

Müziksiz hayat elbette bana göre olamaz ki bu durum çoğu insan içinde böyledir. Günümüzde de bu durum halen önemini korumakta. Metro veya bir tünelden geçerken sokak müzisyenlerine denk gelmişsiniz. Bunların arasında amacı sadece para kazanmak olanlar olduğu gibi bu işi hobi amaçlı yaparak para kazananlar da yok değil. Özellikle kabiliyetiniz iyi ve kulağa hoş geliyorsanız emin olun sahne teklifleri bile alabilirsiniz. Üstelik beğenen insanların sizi sosyal medya üzerinden paylaşması da kısa sürede ünlü olmanızı sağlayacaktır. Böyle bir hobiniz var ise ve kendinizi geliştirip meydana çıkmak isterseniz eğitim almanız önemli. Birçok kurs bulabilirsiniz ama ev ortamında eğitim isterseniz ben size yine Udemy.com adresini önereceğim.

Bu yazımda sizlere para kazandıran hobi çeşitleri hakkında bilgi verdim. Yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınız üzerinden paylaşabilirsiniz. Bununla beraber en güncel içeriklerden ve fırsatlardan haberdar olmak isterseniz siteme abone olabilir veya Twitter, Facebook ve Instagram hesaplarımdan takip edebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Yorumun Onaylansın İstiyorsan Bunlara DİKKAT ET!
*Yorumunu Ad ve Soyad kullanarak yap,
*Lütfen spam yorum yapma,
*İletişim için yorumlar kısmını kullanma,
*Yorumlarınız site veya blog adresi içermesin,
*Kullanıcıya yararsız olan yorumlar onaylanmaz,
*Yorumlara e-mail adresi bırakırken adresiniz(at)gmail com şeklinde bırakınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.
*İş birliği için SPONSORLUK sayfasına göz atabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.