Sponsor İçerik

İnternetten Günde 10 Dolar Nasıl Kazandım

Yemek Tariflerinden Para Kazanmak

Yemek Tariflerinden Para Kazanmak
Yemek Tariflerinden Para Kazanmak

Yemek tariflerinden para kazanmak her ev hanımının isteyebileceği bir kazanç yöntemidir. Elbette ev hanımlarının çoğu zamanı mutfakta ve işleri geçiyor. Bu durumda zaman zaman ev hanımlarının canını sıkabiliyor. Bu duruma bir çözüm olması ve mutfakta geçirdiğiniz zamanı paraya çevirmenizi sağlayacak bu yazıyı sizlerle paylaşmak istedim. Yapacağımız iş ise hazırladığınız yemek tariflerinden para kazanmak olacaktır. Yanlış okumadınız elbette ki hazırladığınız yemeklerin yapımını yazıya, videoya veya resme çevirip kazanç sağlamanız mümkün. Bu iş elbette hemen yap kazan mantığı ile olacak iş değil. Ancak bu işin en güzel yanı sürekliliğinin olmasıdır. Nasıl yani demeden size açıklamama izin verin.

Öncelikle konu hakkında Google üzerinde arama yaptığınız zaman karşınıza aşağıdaki anahtar kelimeler çıkacaktır.

  • yemek tarifleri para kazandırıyor mu
  • yemek tariflerinden para kazaniliyor mu
  • yemek tarifi sitesi para kazandırır mı
  • instagramda yemek sayfası açmak
  • yemek tarifi yazmak istiyorum
  • yemek tarifi satma
  • yemek bloğu açmak

Bu kelimelerden ise benim anladığım evde yemek tarifi yazarak para kazanma modeli için iki seçenek mevcut. Öncesinde sürekliliğinin nereden geldiğini atlamadan hemen belirteyim. Yazdığınız yemek tarifi asla kullan at olmuyor. Yani yayınladığı mecra açık kaldığı sürece orada kalıyor ve size kazanç sağlayabiliyor. Siz ise bir defa bu tarif için emek harcamış oluyorsunuz. Buna rağmen kazancınız sürekli oluyor. Şimdi başlıklar halinde nasıl kazanç sağlayacağımıza geçelim.

Yemek Tariflerinden Para Kazanmak Mümkün mü?

Kesinlikle mümkün olduğunu bilin. Öncelikle arama sonuçlarında gördüğüm iki yolu belirteyim. Evde yemek tarifi yazarak veya video çekerek para kazanmanın iki yolu var. Bunlardan biri kendinize ait bir web sitesi veya blog kurmaktır. Diğer yol ise sosyal medya hesaplarında paylaşım yapmak ve takipçi kasarak sponsorlar ve reklam alımı ile para kazanmaktır.

Bu iki yöntemde aslında gayet basittir. Buna rağmen emek ve sabır isteyen yöntemler olduğunu bilin. Bir web sitesi kurarak veya kurdurarak hazırladığınız yemek tariflerini paylaşabilirsiniz. Ayrıca bu sitenize girişleri sürekli hale getirirseniz hem reklam alımından hemde affiliate marketing yani satış ortaklığı gibi yollardan kazan sağlamanız mümkün. Örneğin tarifalpisir.com sitesini göz önüne alırsak site para kazanmanın yanında para kazandırmaya da çalışmakta. Yazarların belirlenen kurallara uygun şekilde girdiği tariflere ücret ödeyen bir site. Bunun yanında mekan önerileri ile işletmelerden, sponsor reklamlarından ve satış ortaklığından kazanç sağlıyor. Sizinde bu tarz bir siteniz neden olmasın?

Yemek Tariflerinden Para Kazanılır mı?

Bu sorunun cevabını aslında yukarıda verdiğim tarifalpisir.com örneği ile vermiş oldum. Yani yemek tarifi sitesi açarak para kazanmak mümkün. Üstelik sadece yemek tarifi değil ek bir sayfa üzerinden e-ticaret işi bile yapabilirsiniz. Şöyle ki mutfak gereçleri ve hatta yaptığınız yemekleri bile satabilirsiniz. Hatta bu konu hakkında Evde Yemek Yaparak Para Kazanma başlıklı yazımı okumanızı da öneririm.

Web sitesi kurma yöntemine gelirsek hem ücretli hem ücretsiz şekilde bir web sitesi veya blog kurabilirsiniz. Bu noktada ise size tavsiyem bu işi hobi olarak değilde gerçek bir iş olarak düşünüyorsanız Wordpress tabanlı bir site yaptırmanız iyi olacaktır. Neden derseniz ücretsiz yapacağınız siteler elbette kısıtlı olacak ve bu durum kazancınıza da yansıyacaktır. Ücretsiz bir yöntem ise Blogger tabanlı bir site kurmak olabilir. Bu durumda ise dediğim gibi kazancınız daha işin başında kısıtlanmış olacaktır.

Wordpress site nasıl kurulur derseniz hemen Wordpress Başlangıç Rehberi sayfasından ücretsiz şekilde tüm adımları öğrenebilirsiniz. Diğer bir yöntem ise sizin yerinize anahtar teslim bir siteyi ben yapabilirim. Ücretsiz yöntem yani blogger ise site yapımını ise aşağıdaki videoda öğrenebilirsiniz. 

Tarif Paylaşımı İle Para Kazanmak

Bu yöntemde ise öne çıkan mecralar YouTube ve Instagram oluyor. Özellikle YouTube bu iş için süper bir platform. Yemek hazırlarken çektiniz videoları kanalınıza yükleyerek para kazanmanın mümkün. Üstelik videolarını yayında olduğu sürece size para kazandırmaya devam edecek. Bununla beraber videolarınız reklam alabilir ve hatta sponsor anlaşmaları ile binlerce lira kazanabilirsiniz. YouTube konusunda bir çok örnek mevcut. Bu işi profesyonel anlamda ilerletmek isterseniz Udemy.com üzerinden ücretli veya ücretsiz bir çok eğitimden yararlanabilirsiniz. Özellikle YouTube fenomenlerinin verdiği eğitimleri tercih etmenizi öneririm.

Instagram konusunda ise yine aynı şekilde kazanç sponsorlar ve satış ortaklığı sitemleri üzerinden kazanç sağlamanız mümkün. Özellikle ünlülerin hesaplarını takip ediyorsanız sponsor paylaşımlar ile karşılaşmışsınızdır. Mesela bir ünlü iki haftadır X kremini kullanıyorum, şöyle güzel vb. şeklinde tanıtım yapıp sizi bir linke veya firmaya yönlendirebilir. Bu şekilde kısa bir video o kişiye 10 Bin ile 100 Bin TL arası kazan sağlıyor. Buna benzer şekilde sizde kitlenizi genişletip kazancınızı arttırabilirsiniz. Yine aynı şekilde profesyonellerden eğitim almak için Udemy.com platformunu kullanabilirsiniz.

Para Kazanma Konusunda Sonuç

Bu yazımda sizlere ürettiğiniz yemek tariflerinden para kazanmak konusunda bilgi verdim. Elbette internetin gelişmesi ile dünyanın her noktasına ulaşmak mümkün. Bu noktada eğer ingilizce veya diğer yabancı dillere sahip iseniz bu diller üzerinden de tarif paylaşımı yaparak para kazanabilirsiniz. Özellikle İngilizce reklam gelirleri açısından çok karlı olacaktır. Basit bir şekilde ifade etmek gerekirse reklam kazançları dolar üzerinden olacağı için kendi paramıza çevirdiğimiz zaman daha karlı olacaktır.

Son olarak eğer sizde yemek tariflerinden para kazanmak isterseniz yorum kısmına yapacağınız çalışma hakkında bilgi ve e-mail adresinizi bırakabilirsiniz. Ancak kesinlikle cep numaranızı bırakmayın. Verdiğiniz bilgileri belki bir web sitesi sahibi veya dergi yayımcısı görebilir ve sizinle iletişime geçebilir. Şimdiden bol kazançlar dilerim.Bu yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Ayrıca TwitterFacebook ve Instagram gibi sosyal medya hesaplarımdan beni takip edebilirsin.

6 yorum:

  1. Çalışma hakkında bilgi

    YanıtlaSil
  2. Yukarıdaki içeriği okuyup hala aklınızda soru işareti kalıyorsa e-mail adresime sorularınızı iletebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  3. Yemek tarifleri paylaşmak istiyorum.

    YanıtlaSil
  4. Yemek tariflerizi paylaşmak için Google üzerinde arama yaparak tarifalpisir.com sitelere ulaşabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  5. Çalışma hakkında bilgi

    YanıtlaSil
  6. Merhaba, yukarıdaki içerikte detaylı bilgi verilmiştir. Aklınıza takılan bir konu var ise instagram gibi sosyal medya hesaplarımdan veya e-mail adresimden sorabilirsiniz.

    YanıtlaSil

Yorumun Onaylansın İstiyorsan Bunlara DİKKAT ET!
*Yorumunu Ad ve Soyad kullanarak yap,
*Lütfen spam yorum yapma,
*İletişim için yorumlar kısmını kullanma,
*Yorumlarınız site veya blog adresi içermesin,
*Kullanıcıya yararsız olan yorumlar onaylanmaz,
*Yorumlara e-mail adresi bırakırken adresiniz(at)gmail com şeklinde bırakınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.
*İş birliği için SPONSORLUK sayfasına göz atabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.