Sponsor İçerik

İnternetten Günde 10 Dolar Nasıl Kazandım

Niche Blog Açarak Günde En Az 100 TL Kazanın!

Niche Blog Açmak
Niche Blog Açmak

Niche blog yani bilinen tabiri ile odaklı pazarlamaya yönelik içerik yayınlama veya hizmet vermek olarak tanımlanabilir. Özellikle ABD gibi ülkelerde oldukça kullanılan bir yöntemdir. Benim bu yöntemi kullanma sebebim ise kazancın dolar şeklinde elime geçmesidir. Yani yabancı dilde hazırladığım bir blog veya web sitesi ile günde 20 dolar (ki bu oldukça az sayılacak bir rakam) kazanılıyor. Şimdi ilk aklınıza gelen "niche blog açmak için yabancı dil bilmek gerekiyormuş" olabilir. Öncelikle bu ön yargıdan kurtulun derim. Çünkü İngilizce veya bir başka dil bilmeseniz bile oldukça basit şekilde bir niche blog açmak mümkün. Elbette dil bilmenizin size artısı olacaktır. Kısaca bu iş modeli okuma ve yazma bilen ama yabancı dil bilmeyenlerde dahil herkes için uygun bir kazanç yöntemidir. Niche blog açmak için dünyaca kabul gören bir dil kullanmak mantıklı olacaktır. Bunun dışında sitemizde Adsense üzerinden para kazanmayı da düşündüğümüz için İngilizce seçmek gerekli. Çünkü İngilizce sitelerde ki özellikle ABD odaklı olur tıklama ve gösterim başına aldığımız reklam ücreti daha fazla olmaktadır. Bu nedenle tüm çalışmaları İngilizce olarak yapıyorum ve size de bu şekilde yapmanızı öneriyorum. Şimdi adım adım nasıl para kazandıran niche blog kurulur inceleyelim.

Niche Blog Açmak İçin Sektör Belirleme

Amacımız para kazanmak olduğu için kafamıza göre bir alan adı belirleyemeyiz. Bunu yaparsak daha en başında kaybetmiş oluruz. Bunun için Google üzerinde bir araştırma yapılması gerekir. Bu yazım ile karşılaştıysanız şanslısınız. Çünkü bu araştırmayı sizin yerinize yaptım ve aşağıdaki değerler ile karşılaştır. Değerler sabit olmamakla birlikte ortalama değerler olarak düşünülebilir.

Anahtar Kelimeler (İngilizce'ler Dikkate Alınacak)Maksimum TBM
İş İnsanları İçin Doktora Programları - Top Online Doctoral Programs In Business 115 $
E-mail Gönderim Servisleri - E-mail Bulk Service 95 $
Online Pazarlama Eğitimleri - Online Marketing Education 85 $
Veri Kurtarma - Data Recovery 77 $
İnşaat - Construction 75 $
Fitness Yönetim Yazılımı - Fitness Management Software 57 $
Sigorta Şirketleri - Insurance Companies 55 $
Mortgage 50 $
SEO Uzmanları - SEO Specialist 49 $
SEO Firmaları - SEO Company 46 $
Avukat - Lawyer 45 $
Bağış - Donate 44 $
Kredi - Credit 42 $
Tedavi - Treatment 40 $
Yazılım - Software 38 $
Rehabilitasyon - Rehabilitation 35 $

Yukarıdaki tabloyu kendiniz oluşturmak için ücretli veya ücretsiz analiz araçlarından yararlanabilirsiniz. Ancak şuan rakamlar güncelliğini koruyor. TBM yani tıklama başı maliyet bizim kazancımızı arttıran veya azaltan bir etken olduğu için önemlidir. Yani bir inşaat konulu niche bloğunuz var ise reklam yayınlama yöntemi ile 75 $ kazanmak mümkün. Bu kazanç gösterim veya tıklama olarak farklılık gösterecektir. Yeniden belirtmeliyim ki bu kazanç miktarları sabit değildir sadece en yüksek verilen değerlerdir.

Niche Blog Açmak İçin Domain Belirleme

Niche blog açmak yani odaklı bir amaç için kendimizi arama yapan insanların yerine koyarak işe başlayabiliriz. Domain yani alan adımızın belirlenmesinde dikkat etmemiz gereken püf noktalar şu şekildedir:

  • Belirleyeceğimiz alan adı aşırı uzunlukta olmamalıdır,
  • Mümkünse alan adımızın uzantısı com şeklinde olmalıdır,
  • Mümkünse akılda kalıcı veya en çok aranan kelimeler ile kurulmalıdır,
  • Mümkünse en az 5 yıl süreli olarak alınmalıdır.

Yukarıdaki maddelerden anlayacağımız gibi alan adımızın öncelikle SEO açısından uzun süreli olarak alınması iyi olacaktır. Bunun dışından ise "en ucuz kadın takı sitesi" gibi uzun cümle şeklide koyulması düşünülebilir. Bunu yaparsanız aranan kelimeler olduğu için hızlı şekilde arama motorunda üst sıralara gelirsiniz. Bu kelimeleri belirlemek için Google Adwords Anahtar Kelime Planlayıcısı kullanılabilir. Alan adını belirleme işleminden sonra yapılacak olan ise bir barınma yani host alma işlemi olacaktır.

Blog Açmak İçin Hosting Belirleme

Amacımız yurt dışı olduğu için barınma alanı da yani hosting yeri orada veya yakında bir yerde olmalıdır. Bu hem SEO açısından hemde müşterilere daha hızlı hizmet vermenin en kolay yoludur. Elbette CDN gibi servisler kullanabilirsiniz ancak ek ücret ödemek yerine yabancı host firması ile çalışmak daha mantıklıdır.

Bu konuda ise dilerseniz kendi araştırmanızı yapabilir veya analizleri ile daha önceden yapılan firma önerilerine göz atabilirsiniz. Daha önceden incelenen yani En İyi Yabancı Hosting Firması başlıklı yazıyı inceleyebilirsiniz. Yeri gelmişken kurduğunuz sitenizi Bedava Blog ve Site Kurmak başlıklı yazım sayesinde ücretsiz olarak destekleyici bloglar açabilirsiniz. Host alıp kurulumu tamamladığını kabul ediyorum. Eğer kurulum konusunda sorun olursa Wordpress Blog Nasıl Açılır? içeriğindeki adımlar gibi kurulumu tamamlayın. İçerikteki firma farklı olsa bile neredeyse tüm firmalarda kurulum buna benzer şekilde yapılmaktadır.

Kurulum sonrasında ise yapmanız gereken SEO uyumlu bir tema seçmenizdir. Tema konusunda ise size önerim themeforest.com ve mythemeshop.com adresleri olacaktır. Bu yerlerden hem ücretli hem ücretsiz şekilde size uygun temayı seçerek kullanabilirsiniz. Niche blog açmak için neredeyse tüm çalışmayı bitirdik. Sıra geldi siteyi doldurmaya.

Niche Blog İçin İçerik Oluşturmak

Niche blog açmak oldukça kolaydır. Yukarıdaki açıklamalar ve yardımcı sunduğum içerikler ile sitemizi oluşturduk. Sıra geldi sonraki adımlara yani niche blog için içerik oluşturmaya. Bunun için yabancı dil bilginiz yok ise kesinlikle translate felan kullanıp içerikleri kopyala yapıştır şeklinde yapmayın. Çünkü Google bunu anlıyor. Bunun yerine güvenilir birileri ile çalışmak en mantıklısı olacaktır. Bir çok forum sitesinde içerik yazarları bulabilirsiniz. Aynı zamanda fidandanismanlik.com adresinde de hizmet talep edebilirsiniz.

Bunun dışında özgünleştirici araçları kullanarak kendiniz güzel içerikler ortay çıkarabilirsiniz. Ancak bu durumda Google üzerinde üst sıralara çıkmak zorlaşır. Buna rağmen denemek isterseniz benim en çok kullandığım özgünleştirme sitesi spinbot.com'u kullanabilirsiniz. Ancak yine hatırlatayım ki bu yöntem Google açısından pek önerilmemektedir. Bu aşamada size bir püf noktası belirtmem gerekirse tüm yazılarınızı değilde bir kaç yazınızı bu araç ile özgünleştirip yayımlayabilirsiniz. Bu en azından daha az dikkat çekecektir.

Niche Blog Açmak Tamam Şimdi Para Kazanma Zamanı

Niche blog açmak konusunda bu kısma kadar sadece sitemizi oluşturup içeriği girdik. Şimdi ise sıra geldik kazanç sağlama konusuna. Önceliğimiz ise Google Adsense ve Affiliate marketing olacaktır. Bir adsense hesabnız yoksa öncelikle Adsense Hesabı Onaylatma başlıklı içeriğindeki adımlar ile hesabınızı alın. Elbette bu işlem hemen olmayacaktır. Çünkü siteniz incelenecek ve sonrasında onay verilecektir. Bununla beraber daha hızlı sonuç alabileceğiniz Adsense Alternatifi Siteler ilginizi çekebilir. Ancak önceliğimiz Adsense olmalıdır. Sonraki adım ise satış ortaklığı linklerini yerleştirmek olacaktır. Bunun için clickbank.com işinizi görecektir.

Yukarıda verdiğim kazanç yollarını birden sitenize uygulamayın. Öncelikle sitenizi reklamsız olarak Google indekslerine sokun. Bunun içinde zaman gereklidir. İçeriklerinizi her gün girmek zorunda değilsiniz. Ancak her girilen içeriğin özgün, en az 1000 kelimelik, SEO uyumlu, görsel içeren ve işe yarar içerikler olmasına özen gösterin. Buna benzer haftada veya iki haftada bir içerik girmeniz bile sitenizin güzel yerlere gelmesine yetecektir. Sonrasında ise yavaş yavaş reklam yerleşimine başlayın. Ben genel olarak en fazla 6 ay sonunda kazanç işlemini devreye alıyorum. Size önerim acele etmeyin ve asla işi hafife almayın. 1 yılın sonunda aynı azimle devam ederseniz günde 100 TL değil günde 1000 TL bile kazanmanız mümkün olacaktır. Son olarak sitenizi sosyal medya, imleme siteleri ve ücretli reklam ile desteklemeniz kazancınızı arttıracaktır.

Sizlere bu yazımda niche blog açmak ve para kazanma aşamalarını anlattım. İçeriğimdeki adımlar ile kendi niche bloğunuzu açabileceğiniz gibi bu adımları sizin yerinize yapan birileri ile çalışabilirsiniz. Dilerseniz Niche blog açmak konusunda fidandanismanlik.com adresinden hizmet talep edebilirsiniz. Bununla beraber güncel paylaşım ve kampanyalarımı takip etmek için TwitterFacebook ve Instagram gibi sosyal medya hesaplarımdan beni takip edebilirsin.

2 yorum:

  1. Oradan buradan çaldığınız içeriklerle bir yere varamazsınız. Biraz özgün olun, kafanızı çalıştırın ve kendi içeriklerinizi oluşturun. Aksi halde yaptığınız saygısızlıktan ve zaman kaybından başka bir şey olmaz. Ayrıca bu işlerin yasal boyutlarından da hiç bahsetmiyorum. bu işler bu kadar kolay değil.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Serhat Bey: İçeriği çalmış olduğumu söylüyorsunuz öncelikle çalıntı içerik Google üzerinde ilk sırada olmaz. İkinci olarak kafam çalışıyor ki siz bile bu sitedesiniz... Sitedeki içeriklerin tümünü bana ait, önceden veya halen uyguladığım, uygulamakta olduğum yöntemleri içermektedir. Aynı içeriği bir başka sitede gördüyseniz Google üzerinden şikayet edin veya linkini bana atın içerik aynı ise silelim. Buradan da yayınlayalım. Sitemin 10. yıla girmesine yakın yaptığınız bu yorum için teşekkürler... Hayırlı günler...

    YanıtlaSil

Yorumun Onaylansın İstiyorsan Bunlara DİKKAT ET!
*Yorumunu Ad ve Soyad kullanarak yap,
*Lütfen spam yorum yapma,
*İletişim için yorumlar kısmını kullanma,
*Yorumlarınız site veya blog adresi içermesin,
*Kullanıcıya yararsız olan yorumlar onaylanmaz,
*Yorumlara e-mail adresi bırakırken adresiniz(at)gmail com şeklinde bırakınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.
*İş birliği için SPONSORLUK sayfasına göz atabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.