Sponsor İçerik

İnternetten Günde 10 Dolar Nasıl Kazandım

Emekliler Ne iş Yapabilir?

Emekliler Ne iş Yapabilir? - Genç Emekliyim Ne iş Yapabilirim?
Emekliler Ne iş Yapabilir? - Genç Emekliyim Ne iş Yapabilirim?

Vakti zamanında çalışmış kişiler emekli olunca hayat şartları nedeni ile çalışmak zorunda kalırlar. Daha emekli olunmadan emekliler ne iş yapabilir, genç emekliyim ne iş yapabilirim, emekli olunca ne iş yapalım vb. sorular akıllarda dolaşmaya başlar. Oysa emeklilik dönemi artık dinlenme ve vaktinde yapılan çalışmanın meyvelerini yeme zamanı olmalıdır. Ancak dediğim gibi ya okuyan öğrencisine ya çocuğuna destek için illaki emekli olunsa bile çalışılmak zorundadır. Bu yazımda ise sizlere emekliler ne iş yapabilir başlığı ile bu konu hakkında bilgi vermek istedim. Şimdi başlıklar halinde yapılabilecek işleri inceleyelim.

Emekli Olup iş Kurmak

Genellikle emekliler ne iş yapabilir diye düşündüğümüz zaman akıllara ilk gelen emekliyim iş kurmak istiyorum cümlesi oluyor. Elbette bu normaldir. Genel olarak başkasının emrinde yıllarını vermiş biri olarak kendi krallığını kurmak elbette isteyebilirler. Aslında kendi işinizi kurmak için emekli olmayı beklemenize gerek yoktur. Daha önce sermaye bulma yolları hakkındaki yazımı incelemenizi öneririm.
Emekli olup iş kurmak aslında herkesin yapabileceği bir model değildir. Neden derseniz kendi işinize sahip olmanın getirdiği yükler oldukça fazladır. Mesela kendi işinize sahip olduğunu için her zaman gezip tozma imkanınız olmayacak. Bunun yanında kira veya çalışan masrafınız olacak. En önemlisi anlamadığınız bir iş ile sırf rahat veya parası nedeni ile uğraşmak zorunda kalacaksınız. Tüm bunlar aslında emekli olup iş kurmak isteyenler için ceza gibidir. Buna en iyi örnek aslında memurlar verilebilir. Yıllarca devlet bünyesinde çalışmış ve zamanı geldiğinde ise emekli memur ne iş yapabilir diye düşünmeye başlarlar. Geneli bu rahatlığı aşmak adına network marketing işine girerler. Network marketing nedir derseniz önceki yazılarım arasında cevabını bulabilirsiniz.
Emekli olup iş kurmak isteyenler artık internetten destek alarak bu hayallerini çok az miktarda sermaye ile gerçekleştirebilirler. Mesela evde nikah şekeri yapmak, evde çağrı merkezi kurmak veya evde takı tasarımı yapımı emekliler için en iyi iş modelleri arasında yer almaktadırlar.

Emekliler Ne iş Yapabilir? - Özel Şoförlük

Emekliyim iş kurmak istiyorum sorusunun cevabını verdikten sonra yapılacak diğer bir önerim ise şoförlüktür. Özellikle arabalara ilginiz varsa ve insanlar ile iletişiminiz iyi ise bu iş tam size göre diyebilirim. Eğer yabancı diliniz var ise çeşitli firmalarda veya şahısların özel VİP sınıfında şoförlük yapabilirsiniz. Bunlar dışında ise taksi kiralayabilir veya servis şoförlüğü yapabilirsiniz. Hatta ülkemizde son günlerde adını sıkça duyduğumuz UBER sistemi ile çalışabilirsiniz.
Şoförlük işinde kazancınız çalıştığınız araç türüne göre değişmektedir. Bu konuya aslında daha önce hafta sonu ek iş ne yapabilirim başlığı altında yazmıştım. Burada da belirttiğim gibi geçici şoförlük bile yapsanız günlük 70 TL ile 150 TL arasında kazanç sağlamanız mümkündür.

Evde Çocuk Bakımı

Özellikle emekli kadınlar için tercih edilen iş modeli evde çocuk bakma işidir. Ancak bu iş modeli için belirli belgelere sahip olmak size daha fazla kazanç sağlayacaktır. Elbette belge gereksinimi olmadan tanıdıklarınızın veya çalışan komşularınızın çocuklarına bakarak kazanç sağlamanız mümkündür. Yabancı bir aile çocuğunu kolay kolay kimseye emanet edemez. Ancak sizin gibi çocuk sahibi ve özellikle de ailenin ihtiyacına cevap verirseniz daha fazla kazanç sağlayabilirsiniz.
Ancak çocuk bakımı işi için bol enerjiye ihtiyacınız olacaktır. Özellikle çocuğun yaşı küçük ise ve hareketli ise daha fazla yorulmanız muhtemel. Bu nedenle emekli olarak bir çocuk bakmak herkese göre değil. Bu nedenle bu işi yapmadan önce kesinlikle iyi düşünün diyorum.

Emeklilerin Yapabileceği Hobiler Üzerinden Para Kazanmak

İşiniz ne olursa olsun illaki bir hobiniz vardır. Emekliler ne iş yapabilir dediğimiz zaman en sağlıklı iş modeli bana göre emeklilerin yapabileceği hobiler üzerinden para kazanmaktır. Mesela bir boyama işi veya takı tasarımı yapabilirsiniz. Bunun yanında hat sanatı, ağaç oymacılığı gibi işler hem insanı dinlendirir hemde size oldukça iyi kazanç sağlayabilir.
Emeklilerin yapabileceği hobiler elbette sınırlı değildir. Yaptığınız ürünleri veya sunacağınız hizmetleri internet üzerinden pazarlayabilirsiniz. Özellikle Instagram bu iş için oldukça önemlidir. Bunun için Instagram üzerinden satış yapmanın püf noktaları hakkında bilgi sahibi olmanız önemlidir. Bunun dışında diğer sosyal medya hesaplarını kullanabilir ve hatta ücretli reklam verebilirsiniz.

Blog Yazarlığı Yaparak Para Kazanmak

Bir emekli olarak yaptığınız iş gereği yazmayı sevebilirsiniz. Peki bu zevkinizi kazanca dönüştürmeye ne dersiniz? Bana göre emekliler ne iş yapabilir sorusuna en iyi cevap blog yazarlığıdır. Blog yazarlığı işinde seçtiğiniz bir konu üzerine bilgilendirmeler yaparak kazanç sağlamak mümkündür. Özellikle yabancı diliniz var ise kazancınız daha fazla olacaktır.
Blog yazarak para kazanmak için öncelikle çalışma şeklini belirlemeniz gereklidir. Bu noktada ya bir blog kuracaksınız veya hazırda olan bir bloğa yazar olacaksınız. Benim önerim ise kesinlikle kendi bloğunuzu kurmak olacaktır.
Blog kurulumu ise oldukça basittir. Öncelikle hangi alt yapıyı kullanacağınıza karar verin. Benim önerim ise sıfır masraf istiyorsanız blogger ancak gerçek manada hızlı kazanç ve profesyonel iş kurmak için kesinlikle Wordpress alt yapısını öneriyorum. Size burada kurulumları anlatmayacağım ancak sadece yönlendireceğim. Blogger alt yapısı ile blog kurmak isterseniz aşağıdaki videoyu izleyerek bloğunuzu kurabilirsiniz. Video içerisinde başlangıç ve tema ayarlamaya kadar bir çok konu hakkında bilgi bulacaksınız.

Wordpress tabanlı blog veya site kurulumu içinde size Wordpress Başlangıç Rehberi'ni ziyaret etmenizi öneririm. Dilerseniz tüm bu işlemleri sizin yerinize ben de yapabilirim.

Genç Emekliyim Ne iş Yapabilirim? - Çeviri Hizmetleri

Bu başlık ise yabancı dillere içli dışlı aşina olan emekliler için. Eğer sizde emekliler ne iş yapabilir diye düşünüyor iseniz tecrübelerinizden yararlanın derim. Çok iyi bildiğiniz bir yabancı dil var ise çevirmenlik yapabilirsiniz. Üstelik serbest veya bir çevirmenlik bürosu ile çalışmanız mümkün. Çeviri büroları ile çalıştığınız durumda kazancınız az olabilir.
Bunun dışında ise internet üzerinden freelance hizmetlerin sunulduğu sitelerde hesap açabilir ve kazanç sağlayabilirsiniz. Üstelik tecrübeniz olduğu için bir iki iş sonrasında yetişmeniz bile zorlanacaktır. Bu noktada ise size önerim bionluk.com gibi siteleri kullanmanızdır.

Emekliler Ne İş Yapabilir Tabi ki Satış Ortaklığı Sistemi Kurabilir

İster emekli olun isterseniz çalışan herkesin yapması gereken bir iş olduğunu söyleyebilirim. Satış ortaklığı sisteminde siz sistemi kurmak için emek harcarsınız. Sonrasında ise sistem size sürekli olarak kazanç sağlar. Hatta gece yarısı, bayram tatili gibi zamanlarda bile kazanç sağlamanız mümkün. Bununla beraber bir mekana bağlı kalmanıza gerek olmadığı gibi dünyanın her bir noktasına satış ortaklığı yaparak para kazanmanı mümkün. Satış ortaklığı konusunda daha önce yazmış olduğum Affiliate Marketing Yani Satış Ortaklığı Nedir? başlıklı yazımı inceleyerek detaylı bilgi alabilirsiniz.

Emekliler Ne İş Yapabilir Tabi ki E-Kitap Yazarak Para Kazanabilir

Özellikle emekliler ne iş yapabilir dediğimiz zaman okur yazar kesimin girdiği iş modeli diyebilirim. Ülkemizde pek denenmeyen bir iş modelidir. Bir konu hakkında veya uzmanı olduğunuz ne var ise onun hakkında bir e-kitap hazırlayarak satışa sunabilirsiniz. Satış için Google Play Store, Amazon ve Apple Store gibi sanal mağazalarda satışa sunabilirsiniz. Üstelik bu iş size sürekli şekilde kazanç sağlayacaktır. E kitap yazarak para kazanmak için profesyonel bir destek arıyorsanız E-Kitap Kazançları Eğitim Seti'ne göz atmanızı öneriyorum. Bu yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Ayrıca TwitterFacebook ve Instagram gibi sosyal medya hesaplarımdan beni takip edebilirsin.

Hiç yorum yok

Yorumun Onaylansın İstiyorsan Bunlara DİKKAT ET!
*Yorumunu Ad ve Soyad kullanarak yap,
*Lütfen spam yorum yapma,
*İletişim için yorumlar kısmını kullanma,
*Yorumlarınız site veya blog adresi içermesin,
*Kullanıcıya yararsız olan yorumlar onaylanmaz,
*Yorumlara e-mail adresi bırakırken adresiniz(at)gmail com şeklinde bırakınız. Aksi durumda yorumunuz onaylanmayacaktır.
*İş birliği için SPONSORLUK sayfasına göz atabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.